Închide

”Algoritmul de parcurs al pacientului cu simptomatologie specifică de COVID-19”, publicat în Monitorul Oficial. Ce trebuie să facă o persoană cu suspiciune de infectare cu virusul Sars-COV-2

Actualitate by Actual de Cluj - ian. 10, 2022 0 322

Algoritmul de parcurs al pacientului cu simptomatologie specifică de COVID-19” a fost publicat duminică, în Monitorul Oficial, fiind inclus în Planul privind modalitatea de aplicare a măsurilor în domeniul sănătăţii publice în situaţii de risc epidemiologic de infectare cu virusul SARS-CoV-2 de către unităţile sanitare, de către serviciile de ambulanţă judeţene şi Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov, precum şi de medicii de familie.

Conform algoritmului, mai întâi trebuie sunat la medicul de familie, iar următorul pas este realizarea testării, care se poate face în mai multe locuri, printre care medic de familie, laborator, farmacie, camera de gardă a unui spital.
De asemenea, apoi se precizează ce trebuie făcut în cazul unui test pozitiv, al unui test negativ, dar şi în cazul unei simptomtologii grave sau critice.
Totodată, sunt menţionate criteriile de internare pentru pacienţii cu COVID-19, precum şi criteriile de externare şi vindecare.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare