Închide

Alegerile locale ar putea fi amânate. Eurodeputatul Rareș Bogdan: „Mă îndoiesc profund că vom mai avea alegeri în septembrie”

AdministrațiePoliticaSinteză știri naționaleTop News by Actual de Cluj - iul. 25, 2020 0 247

Europarlamentarul și vicepreședintele PNL, Rareș Bogdan, este primul dintre liberalii care aruncă în spațiul public ipoteza că ar putea fi amânate alegerile locale programate în 27 septembrie.

Reamintim că USR a depus vineri in parlament o inițiativă, pentru ca votul din 27 septembrie să se deruleaze pe parcursul a două zile, în ideea că în felul acesta ar putea fi limitată răspândirea epidemiei de Covid. Liderul Pro România, Victor Ponta, a argumentat săptămâna trecută că alegerile locale ar trebui reprogramate, având în vedere riscul major de infectare pentru persoanele care vor lucra în secțiile de votare.

Într-o intervenție la Digi24, vineri seara, europarlamentarul Rareș Bogdan a opinat la rândul său că alegerile nu se vor desfășura în 27 septembrie.

„Eu mă uit la cifre. Lucrurile nu sunt deloc de neglijat (cu referire la raportările cazurilor de covid – n.red). Mă îndoiesc profund că vom mai avea alegeri în septembrie”, a comentat Rareș Bogdan, apreciind că situația pe care o vedem acum pe litoral este „inadmisibilă”. „Eu le-am spus colegilor mei. Ce se întâmplă pe litoral este inadmisibil. În mai multe cazuri ar trebui retrase autorizațiile de funcționare. Nu e posibil să fie nevoie să mergi cu jandarmii peste ei ca să înțeleagă”, a spus politicianul.

Parlamentul a fixat prin lege ca alegerile locale să se desfășoare în 27 septembrie. Conform G4media, ipoteza amânării algerilor a fost analizată, în ultimele zile, atât la nivelul USR, cât și la nivelul PNL, PSD și Pro România.

Sursa Foto: Facebook/PNL Cluj

Nici un comentariu

Scrie un comentariu