Închide

Alegeri pentru președinția organizației municipale clujene a USR PLUS. Cine sunt candidații

ActualitatePoliticaTop News by Cosmina Fernoaga - iun. 26, 2021 0 1041

În contextul fuziunii dintre USR și PLUS, în toate organizațiile din țară au loc algeri pentru desemnarea de conduceri unice, urmând ca la congresul formațiunii din toamnă să fie aleasă o conducere generală, în dispută fiind angrenați principalii lideri politici, Dan Barna (USR) și Dacian Cioloș (PLUS).

La Cluj, sâmbătă, 26 iunie, se desfășoară alegerile în organizația municipală, favorită fiind reprezentanta PLUS, Manuela Petrescu (foto sus, prima din stânga). De profesie IT-ist, cadru didactic la Facultatea de Matematică și Informatică din cadrul UBB Cluj, Manuela Petrescu este parte din echipa liderului formațiunii clujene, Sergiu Hossu, care în prezent ocupă un post de conducere în Cancelaria prim-ministrului Florin Cîţu și care de asemenea e favorit să preia controlul asupra întregii organizații județene de partid, la alegerile care vor urma, în 3 iulie.

În afara Manuelei Petrescu, în competiția pentru șefia organizației municipale  s-au mai înscris din partea organizației USR Cluj, Mihuț Sorin Cristian și Marcel Chiș, doi tineri care însă n-au susținerea necesară pentru a-i putea crea probleme candidatei PLUS, spun sursele Actual de Cluj.

Desemnarea de noi președinți în organizațiile USR-PLUS din țară reprezintă o miză importantă în contextul în care este așteptat marele Congres USR PLUS pentru alegerea unui singur președinte de partid, organizațiile locale fiind cele care vor furniza delegații care vor vota.

Reamintim că liderul PLUS, Dacian Cioloș, i-a propus liderului USR, Dan Barna, să se dea amândoi la o parte din cursa pentru șefia partidului cu argumentul că astfel ar fi evitate tensiunile interne dintre cele două partide proaspăt fuzionate, au declarat pentru G4Media.ro surse din cele două partide.

Propunerea lui Cioloș ar fi stârnit nemulțumiri majore în USR, care consideră propunerea liderului PLUS ”de neacceptat”. Propunerea a fost interpretată și ca o fugă de competiție din partea lui Dacian Cioloș, care s-ar teme că ar putea pierde șefia partidului.

Dan Barna și-a anunțat public, la începutul lunii, intenția de a candida la șefia noului partid rezultat din fuziunea USR PLUS. Dacian Cioloș a ezitat până acum să-și anunțe candidatura, însă la sfârștiul anului trecut a declarat că nu exclude o candidatură la prezidențiale în 2024.

Sursa Foto: Facebook

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Cosmina Fernoaga

Este redactorul-șef al site-ului actualdecluj.ro, din aprilie 2014. A fost reporter pentru cotidianul Ziua de Cluj din martie 2005 până în aprilie 2014 şi redactor la Realitatea FM Cluj din martie 2012, timp de un an. Lucrează în presă din iulie 2003, când a debutat la cotidianul "Bună ziua, Ardeal". A absolvit Facultatea de Teatru şi Televiziune a UBB Cluj în 2004 şi Facultatea de Drept a Universităţii „Dimitrie Cantemir” în 2012.