Închide

Alegeri parlamentare: Puteți vota pe liste suplimentare în interiorul județului, doar dacă aveți domiciliul/viza de flotant în Cluj

ActualitateTop News by Actual de Cluj - dec. 06, 2020 0 1256

Cum votez la alegerile parlamentare? Dacă ești din alt județ, nu poți vota în Cluj. Poți face asta doar dacă ai viză de flotant sau domiciliul în județul Cluj.
De exemplu, un clujean care locuiește în Florești, dar are domiciliul în Cluj-Napoca, poate vota în Florești pe listele suplimentare.

Dacă nu aveți viza de flotant sau adresa de domiciliu într-un anumit județ nu puteți vota pentru listele electorale corespondente, ci trebuie să vă deplasați în județul unde aveți drept de vot.

Pot vota în alt județ față de cel în care am

Nu, nu puteți vota decât în județul unde aveți domiciliu sau reședință. De exemplu, dacă sunteți înregistrat în lista permanentă în Cluj și vă aflați în Sibiu, nu puteți vota în Sibiu pentru Cluj, ci trebuie să vă deplasați unde aveți domiciliul sau la orice altă secție de votare din afara localității respective, dar în același județ.

Nu puteți solicita nici urna specială în alt județ, chiar dacă sunteți carantinat sau izolat. Secțiile de votare nu au buletine de vot decât pentru județul unde sunt înființate.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu