Închide

„Alege Oaia” este un program al Țării Românești – a transmis de la Cluj ministrul Daea

ActualitateEconomiePoliticaTop News by Actual de Cluj - nov. 25, 2017 0 816

Înconjurat de liderii din PSD Cluj,  ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Petre Daea, a participat astăzi la un târg al producătorilor, locali desfășurat la Expo Transilvania în scopul promovării programului național „Alege Oaia”. Campania pentru promovarea acestui program național a debutat la începutul acestei luni, iar obiectivul principal este acela de-ai încuraja pe români să consume carne de oaie.  Daea a subliniat că indiferent dacă va rămâne el ministru, aceast program este al Țării Românești și al românilor. Un interpret de muzică populară a urcat pe scenă dedicându-i lui Daea piesa „Ciobănaș cu 300 de oi”, iar un fermier cluejean i-a ridicat osanele minsitrului, apreciind că ar trebui să candideze la președinția României.
„Vă salut, dragi fermieri! Vă salut, dragi crescători de ovine! Vă salut, dragi clujeni! Vă salut, dragi români! Pentru că astăzi suntem la al 5-lea eveniment în țară, într-un program pe care l-am gândit împreună. De aceea, am început salutul către dumneavoastră, pentru că dumneavoastră mi l-ați sugerat, dvs îl susțineți din punct de vedere al costurilor pe care le înregistrează un asemenea eveniment, dumneavoastră îl veți continua, cu sau fără ministru. Pentru că este programul dumneavoastră, pentru că este programul care merită în România să ajungă până acolo unde fiecare român și crescător de animale, de ovine, înțelege că acest program este al Țării Românești și merită să fie pus în practică, nu numai prin această promovare, care este primul pas, ci și prin realizarea celorlalte elemente care constituie lanțul de câștig și de bunăstare pentru fiecare”, a afirmat Petre Daea.
Caravana de informare „Alege oaia” se derulează la Cluj și mâine, la Expo Transilvania. Producătorii locali expun diverse preparate tradiționale din carne de oaie. În cadrul evenimentului se desfășoară și un  un spectacol folcloric susținut de Aurel Tămaș și Băndașii de la Cluj, Amalia Peteleu, Valentin Guia, Alin Rotar dar nu numai.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare