Închide

Al doilea parc din orașul Gherla se pregătește de proiectanții „de casă” ai Primăriei Cluj

ActualitateAdministrațieTop NewsUrbanism by Actual de Cluj - sept. 01, 2023 0 642

Un nou parc urmează să se amenajeze în municipiul Gherla, în zona pădurii de agrement 1 Mai. Proiectanții de la Arhi Box au primit avizul favorabil de la comisie de urbanism a Consiliului Județean pentru proiectul de introducerea în intravilan a terenului de circa 4 hectare, indentificat pentru respectivul obiectiv.

Proiectul noului parc a fost discutat la ședința online a comisiei de urbanism a Consiliului Județean din 31 august. Documentația (Plan Urbanistic Zonal pentru Introducere Teren în Intravilan și Amenajare Parc de Agrement în municipiul Gherla) a fost prezentată comisie de arhitectul Mihai Racu.

Potrivit propunerii, pe terenul de aproape 4 hectare se dorește amenajarea unui parc de agrement și a unei peluze pentru evenimente pe suprafața acestora, la periferia municipiului Gherla. Modelul este cel al Bazei La Terenuri din Mănăștur, Cluj-Napoca, proiect de care s-a ocupat tot Arhi Box.

Parcul va cuprinde: Zonă pentru activități sportive în aer liber; Zonă pentru activități statice; Zonă amenajată pentru picnic; Zonă de belvedere + punct de pornire tiroliană; Zonă pentru evenimente culturale; Zonă de parcare auto și biciclete.

„Amenajările aferente investiției cuprind zone verzi amenajate, alei, locuri de joacă, zonă amenajată pentru picnic, zone amenajate pentru activități sportive, zonă de belvedere și zonă amenajată pentru evenimente culturale diverse. Aceste zone vor dispune de următoarele funcțiuni: alei pietonale, loc de joacă pentru copii, zonă pentru activități de tip fitness în aer liber, zone pentru activități statice de tip șah etc., zonă amenajată pentru picnic, punct de belvedere, pârtie pentru săniuș, tiroliană, spații verzi amenajate, peluză dotată pentru evenimente culturale, parcare pentru biciclete, parcare pentru mașini și toaletă ecologică cu auto-curățare”, au arătat proiectanții.

Proiectul viitorului parc a fost felicitat de arhitectul șef al județului, Claudiu Salanță, care a urat succes proiectanților și administrației locale, arătând că este vorba despre al doilea parc creat în Gherla, în afară de cel din zona centrală a orașului.

Arhite Box are mai multe contacte cu Primăria Gherla pentru reabilitări de zone verzi și nu numai. DETALII – AICI. Firma lucrează și cu Primăria Cluj-Napoca pentru care se ocupă de mai multe proiecte de parcuri sau școli. Firma arhitectului Călin Lada a lucrat și la proiectul bazei La Terenuri din cel mai mare cartier al Clujului, un parc de agrement deja amenajat și utilizat de clujeni.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu