Închide

Ajutor din bani publici pentru plata bonelor. Cea mai mare sumă care se poate obține e 710 lei lunar

ActualitateAdministrațieTop News by Actual de Cluj - iun. 13, 2020 0 697

Regulamentul pentru acordarea sprijinului financiar de la bugetul local pentru plata bonelor urmează să se aprobe la ședința ordinară a Consiliului Local din 18 iunie. De sprijinul financiar pot beneficia persoanele care au în întreținere copii de vârstă preșcolară ale căror venituri sunt de până la 3500 de lei per membru de familie. Cea mai mare sumă care se poate acorda este de 710 lei.

Părinții care au copii preșcolari și nu au primit loc la grădiniță sau la creșă, au posibilitatea să-și angajeze o bonă și să primească subvenție pentru plata acesteia de la Primărie. Metodologia de acordare a banilor urmează să fie dezbătută pentru votul de intrate în vigoare la ședința din 18 iunie. Potrivit acesteia, banii se vor acorda în funcție de venitul per membru de familie. Pentru cei cu venituri până la 2100 de lei se vor acorda 710 lei lunar. De la 2101 la 2500 de lei venit lunar/ membru de familie se vor acorda 550 lei lunar. De la 2501 la 3000 lei per membru de familie se vor acorda 390 lei, lunar. De la 3001 la 3500 lei se vor acorda 250 de lei, lunar.

Ajutorul se acordă pe bază de cerere depusă la Direcția de Asistență Socială. Dosarul trebuie să conțină mai multe acte (vezi mai jos). Acordarea de sprijin pentru bone din partea municipalității vine după ce PNL a modificat cadrul legislativ. Primarul Boc a fost un susținător al măsurii și a venit cu această soluție după ce clujenii i-au reproșat că anul au rămas în afara sistemului public de creșe peste 900 de copii din Cluj-napoca și au cerut Primăriei să construiască mai multe creșe publice în oraș.

În momentul în care s-a discutat public despre acest ajutor, mai mulți părinți au reproșat Primăriei că sumele sunt foarte mici și că într-un caz fericit acoperă o treime din onorariul perceput de o bonă în Cluj-Napoca.

(sursa: primariaclujnapoca.ro)

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare