Închide

Agenție imobiliară: după două luni de incertitudini cea mai scumpă piață își revine, au crescut prețurile, cel mai mult în Mănăștur, 12% față de aprilie

EconomieTop News by Actual de Cluj - iun. 18, 2020 0 1202

Una dintre marile agenții imobiliare din Cluj susține că piața imobiliară din Cluj-Napoca – cea mai scumpă din țară – își reia trendul pozitiv, ”după mai bine de două luni de incertitudini”.

Agenția Blitz Imobiliare arată pe site-ul său că în principalele cartiere ale municipiului Cluj-Napoca au început din nou să crească prețurile. ”Această revenire se află pe fondul relaxării restricțiilor specifice perioadei, ceea ce a scos din expectativă clienții cumpărători”, susține agenția.  Cea mai mare creștere a prețurilor s-a înregistrat în cartierul Mănăștur, unde în luna mai prețul mediu este de 1.513 euro pe metrul pătrat, o creștere de peste 12% față de luna aprilie.

S-a înregistrat creșteri de prețuri și în cartierele Mărăști, Grigorescu și Plopilor, ”ceva mai temperate dar totuși remarcabile”. Astfel, în cartierul Mărăști prețul mediu de vânzare pentru apartamente în luna mai este de 1.817 euro/mp, o creștere de 6.7% comparativ cu luna aprilie, iar în Grigorescu creșterea a fost de doar 5.5%, de la 1.545 la 1.630 euro/mp. ”Această revenire a interesului cumpărătorilor pentru cartierele tradiționale se explică prin concretizarea intențiilor de tranzacționare ale unor clienți care au avut disponibilități financiare și înainte de aplicarea restricțiilor, iar acum sunt în măsură să marcheze investiția”, susțin agenții imobiliari.

Se înregistrează și scăderi, darmodice, în zona centrală sau în cartierul Bună Ziua, de 0,26% și respectiv 1.33%, în medie până la 1.929 euro/mp și respectiv 1.704 euro/mp. Și în cartierul Zorilor s-a înregistrat scăderi, de aproape 3,5%, până la valoarea de 1.635 euro/mp.

Să menționăm, ca de obicei, că aceste analize imobiliare se referă la prețurile cu care proprietarii își scot la vânzare unitățile locative, și nu la prețul cu care se încheie tranzacțiile.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu