Închide

4 luni consecutive de scădere a chiriei în cea mai scumpă piață imobiliară din țară, trendul va continua – cu o excepție, în cea mai mare comună din țară, unde prețurile au crescut cu 10%

Economie by Actual de Cluj - iun. 18, 2020 0 1308

Au scăzut semnificativ chiriile în cea mai scumpă piață imobiliară din țară, după ce o mulțime de apartamente închiriate s-au golit iar chiriașii au plecat, de teama coronavirusului. Tendința continuă, avertizează specialiștii în imobiliare.

În luna mai chiriile au scăzut în Cluj-Napoca – cea mai scumpă piață din țară – cu peste cinci procente, până la valoarea medie de 378 euro pe lună – a patra lună consecutivă de prețuri în scădere. ”Cel mai mult a avut de suferit zona centrală”, susțin specialiștii de la Blitz Imobiliare – aici chiriile la apartamente s-au redus cu aproape o zecime, mai exact 9.7%, până la valoarea de 407 euro/lună. Scăderi mai puțin accentuate, dar relevante, au fost resimțite și în cartierele Grigorescu, cu o scădere de 8.5% până la 331 euro/lună, și Zorilor, cu o scădere de 7.8%, chiria pe lună la un apartament fiind astfel 375 euro.

În cea mai mare comună din țară în schimb, Florești, prețurile au crescut, cu aproape 9%. Specialiștii Blitz pun acest fapt pe seama schimbării structurii anului universitar și a muncii online, care a influențat necesitățile de deplasare. ”Astfel, studenții și angajații companiilor cu sediul în zonele centrale au lucrat mai mult de acasă, și s-au reorientat spre zone cu chirii mai accesibile, chiar dacă aflate la distanțe mai mari față de centru”, arată o analiză a Blitz Imobiliare. ”Acest trend al chiriilor se va perpetua și în următoarele săptămâni”, sunt de părere specialiștii Blitz, ”până la clarificarea situației legate de starea de urgență și pachetul de măsuri economice planificat de autorități”.

  • Nici un comentariu

    Scrie un comentariu