Închide

Aeroportul din Cluj e singurul din România, în afară de Otopeni din Capitală, care a depășit în primul semestru din acest an borna de un milion de pasageri, o jumătate de milion doar în ultimele două luni

Economie by Actual de Cluj - iul. 27, 2022 0 339

Aeroportul din Cluj e singurul din România, în afară de Otopeni din Capitală, care a depășit în primul semestru din acest an borna de un milion de pasageri transportați.
Informația vine de la Asociația Aeroporturilor din România, care a publicat în urmă cu câteva zile cifrele transportului aerian din țară pentru primul semestru din an. Cel mai tranzitat, cum e de așteptat, e aeroportul Otopeni din Capitală, de departe, cu 5,4 pasageri transportați. Al doilea e cel din Cluj, cu peste un milion, iar următoarele sunt cele din Iași și Timișoara, considerabil mai puțin tranzitate, cu 690.000 și respectiv 500.000 pasageri transportați în intervalul menționat.

Doar în luna iunie, conform sursei menționate, de la Cluj au fost transportați 262.700 de pasageri, cei mai mulți într-un aeroport din provincie, în vreme ce în luna mai au fost transportați 241.000 – o jumătate de milion doar în aceste ultime două luni, după cum arată Asociația Aeroporturilor din România.

 

Asociația Aeroporturilor din România are sediul chiar la aeroportul din Cluj, pe Traian Vuia 149. În asociație sunt membre aeroporturile din Arad, Bacău, Maramureș, București, Cluj, Constanța, Craiova, Oradea, Iași, Satu Mare, Sibiu, Suceava, Timișoara, Tulcea și Târgu Mureș.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu