Închide

Aeroportul din Cluj a fost cel mai tranzitat din țară după cel din București, în primul semestru al acestui an, dar dublu față de următorul clasat

Economie by Actual de Cluj - aug. 31, 2021 0 190

Aeroportul din Cluj a fost cel mai tranzitat din țară după cel din București, în primul semestru al acestui an, arată datele Institutului Național de Statistică.
E vorba de 194.600 de pasageri îmbarcați și alți 188.100 de pasageri debarcați, cele mai mari cifre din țară după cele înregistrate pe aeroportul ”Henri Coandă” din Capitală, la mare distanță, cu aproape un milion de pasageri îmbarcați și alții debarcați.
Transportul aerian de persoane a scăzut în primul semestru al acestui an cu peste un sfert față de perioada similară a anului trecut, în ciuda relaxării restricțiilor în ultimele luni, de la peste patru milioane de pasageri procesați la mai puțin de trei milioane. Cele mai tranzitate au fost aeroporturile din București, Cluj-Napoca și Timișoara, acesta din urmă având un trafic la jumătatea celui înregistrat de cel din Cluj.

Astfel, cele mai mari ponderi în ceea ce priveşte transportul de pasageri şi mărfuri s-au înregistrat pe aeroporturile ”Henri Coandă” din Bucureşti, ”Avram Iancu” din Cluj-Napoca şi ”Traian Vuia” din Timişoara. Aeroportul din București a procesat 985.100  pasageri îmbarcaţi şi 948.700 pasageri debarcaţi, ”Avram Iancu” din Cluj-Napoca a procesat 194.600 pasageri îmbarcaţi şi 188.100 mii pasageri debarcaţi, în vreme ce ”Traian Vuia” din Timişoara a procesat 81.600 pasageri îmbarcaţi şi 79.400 mii pasageri debarcaţi.

În trafic intern, ”Henri Coandă” a realizat jumătate din numărul de pasageri îmbarcați și 42,8% din numărul de zboruri, în vreme ce aeroportul din Cluj are o cotă de 16,1% din numărul de pasageri îmbarcaţi, 63,6% din volumul de mărfuri încărcate și 19,3% din numărul de zboruri. ”Traian Vuia” din Timişoara are 14% din numărul de pasageri îmbarcaţi, 35,7% din volumul de mărfuri
încărcate și 14,6% din numărul de zboruri.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare