Închide

Aeroportul din Cluj a fost cel mai tranzitat din România în martie, după cel din Capitală, arată datele Asociației Aeroporturilor din România

Economie by Actual de Cluj - mai 17, 2023 0 132

Aeroportul din Cluj a fost cel mai tranzitat din România în martie, după cel din Capitală, arată datele Asociației Aeroporturilor din România.
Astfel, în martie în Cluj au fost înregistrați un număr de 211.882 de pasageri, cei mai mulți într-un aeroport din provincie, la mare distanță de celelalte – dar considerabil în spatele traficului înregistrat în Otopeni în luna menționată, de peste un milion de pasageri.
După cel din Cluj, cele mai tranzitate aeroporturi din țară au fost, în martie, cele din Iași – cu 140.000 de pasageri înregistrați – și Timișoara cu 98.400 pasageri. În Tulcea, de cealaltă parte, au fost înregistrați doar doi pasageri.

Amintim, aeroportul din Cluj-Napoca a fost cel mai aglomerat din țară anul trecut după cel din Capitală, la mare distanță, după cum arată asociației citate. Astfel, anul trecut în Cluj-Napoca au fost procesați 2,64 milioane de pasageri, cei mai mulți din provincie, dar la mare distanță de numărul înregistrat în Capitală, pe aeroportul din Otopeni au fost procesați aproape 12,6 milioane de pasageri. Aeroportul din Cluj e urmat de cel din Iași, cu 1,5 milioane de pasageri, de cel din Timișoara cu aproape 1,2 milioane, și de cel din Suceava, cu 764.000 de pasageri procesați.

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu