Închide

UPDATE Aeroportul clujean mijlocește o afacere de transporturi pentru Grupul Alis

ActualitateAdministrațieTop News by Cosmina Fernoaga - oct. 05, 2016 0 932

Începând cu 1 decembrie, Grupul Alis (care cuprinde mai multe firme de transport) va efectua curse de transfer din și spre Aeroportul Internațional Cluj Napoca. Directorul firmei Alis Holidays, Florin Crișan, a explicat că rețeta pe care dorește să o implementeze funcționează în toate marile Aeroporturi ale lumii, și că ideea principală a acestei afaceri are ca scop să asigure transportul pasagerilor companiilor aeriene din toate marile orașe ale Transilvaniei. Toate bune și frumoase, doar că Aeroportul clujean a anunțat public că acest serviciu de transport este un proiect care se derulează de către Aeroport, în parteneriat cu Consiliul Județean Cluj. În comunicatul de presă transmis se mai precizează: Acest serviciu de transferuri rutiere regulate este pus la dispoziție de către aeroport în parteneriat cu agenția de turism Alis Holidays prin intermediul platformei „Transfero”. Prin sistemul „Transfero” se pot face rezervări la cursele regulate efectuate conform unui grafic de circulație prestabilit, care permite conectarea cu destinațiile oferite de către Aeroportul Internațional Cluj. Cam neconcurențială intervenția și implicarea Aeroportului, și mai ales a Consiliului Județean, dacă este să avem în vedere că pentru o astfel de ințiativă nu a existat vreo procedură de licitație, astfel încât să-și poată manifesta opțiunea de participare și alte firme de transport.

De altfel, imediat după transmiterea acestui comunicat de presă, care anunța lansarea serviciului „Transfero”, președintele Consiliului Județean Alin Tișe a precizat că se delimitează în mod clar de afacere, și nu pentru că aceasta nu ar fi binevenită, ci strict pentru felul în care ea a fost prezentată. „Consiliul Județean nu este în niciun fel implicat, nu plătește nimic pentru derularea acestei afaceri. A fost o eroare de comunicare și sunt convins că Aeroportul va reveni cu lămuri, pentru că în ce ne privește, toate celelate companii de transport pot beneficia, în egală măsură, de facilități similare”, a subliniat Tișe. El a padăugat că a fost informat că firma Alis Holidays ar fi preluat un spațiu în incinta Aeroportului (prin licitație), și că acolo își va înființa un punct de lucru.

Directorul Aeroportului David Ciceo a explicat la rândul său că firma Alis Holidays ar fi solicitat să-și lanseze serviciul de transport în aceeași manieră în care procedează și companiile aeriene. „Noi suntem foarte încântați de această propunere, pentru că în toate marile aeroporturi se regăsec servicii de transfer, dar, sigur, încurajăm toate firmele de transport să vină și să ofere astfel de servicii. Aeroportul clujean nu contribuie cu nimic, totul este suportat de Alis”, a comentat Ciceo.  Conferința de lansare a serviciului Transfero va avea loc vineri, conform datelor transmise de Aeroport.

Directorul Alis Holidays, Florin Crișan a informat că vor fi acoperite absolut toate cursele aeriene. „Noi vom funcționa după orarul companiilor aeriene care operează pe Aeroportul Cluj Napoca. Vom prelua pasageri din toate orașele Transilvaniei, Oradea, Satu Mare, Baia Mare, Zalău, Bistrița și așa mai departe, precum și din localitățile de pe traseu, cu destinație Aeroportul Cluj. De asemenea, din Aeroport vom prelua pasagerii pentru a-i transporta în aceste orașe. Vom începe cursele de la 1 decembrie și sperăm să avem succes„, a comentat Crișan.

Reamintim că în spatele Grupului Alis se află omul de afaceri Alin Popovici. Acesta tocmai a câștigat un mandat de consilier județean, prin intermediul PSD Cluj. Inițial, Popovici a declarat pentru Actualdecluj.ro că nu are nicio legătură cu Alis Holidays. Ulterior s-a corectat, adăugând că nu are o legătură „directă”. El a admis că, într-adevăr, firma care va asigura serviciul Transfero este parte din Grupul Alis și că aceasta este  gestionată de omul său de încredere, Liviu Jișa.

UPDATE: 

Omul de afaceri Alin Popovici, consilier județean din partea PSD, a ținut să precizeze, în urma publicării articolului, că în ceea ce-l privește nu are nici un fel de legătură cu firma Alis Holidays. „Eu nu sunt implicat în nici un fel în această firmă, nu am acțiuni acolo, nu am avut niciodată, nici măcar n-am știut de această afacere”, a spus el. Grupul Alis este mai degrabă un brand sub umbrela căruia funcționează mai multe firme, a mai explicat Popovici. Liviu Jișa este partenerul său în unele dintre firmele de transport care funcționează sub umbrela Alis, dar cu siguranță nu și în firma Alis Holidays: „Alis Holidays este un fel de agenție de turism, sunt alți oameni implicați în ea, eu nu am nici o legătură cu acestă firmă și cu siguranță nici cu afacerea de la Aeroport”.

 

 

 

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Cosmina Fernoaga

Este redactorul-șef al site-ului actualdecluj.ro, din aprilie 2014. A fost reporter pentru cotidianul Ziua de Cluj din martie 2005 până în aprilie 2014 şi redactor la Realitatea FM Cluj din martie 2012, timp de un an. Lucrează în presă din iulie 2003, când a debutat la cotidianul "Bună ziua, Ardeal". A absolvit Facultatea de Teatru şi Televiziune a UBB Cluj în 2004 şi Facultatea de Drept a Universităţii „Dimitrie Cantemir” în 2012.