Închide

ADIO, Europa! Lovitură încasată de CFR Cluj. Formația clujeană nu va putea juca în Europa nici peste un an

SportTop News by Catalin Suciu - mai 26, 2017 0 1272

UPDATE:

CFR Cluj ajunge luni la Curtea de Apel, unde își va juca ultima șansă pentru ieșirea din insolvență. Ședința e programată luni, de la ora 09:00.

Știre inițială

CFR Cluj n-a ieșit din insolvență nici la ultimul termen, astfel că echipa din Gruia nu va putea evolua din din sezonul 2018-2019 în Cupele Europene.

Tribunalul Comercial a fixat pe data de 26 mai judecarea dosarului, dar termenul s-a mutat pe 20 iunie, inițial. La cererea administratorului judiciar s-a judecat mai repede, chiar pe 23 mai, adică marți, potrivit cjsport.ro.

Judecătorul a hotărât că societatea nu poate ieși deocamdată din reorganizare judiciară întrucât există mai multe contestații din partea creditorilor.

Admite excepţia autorităţii de lucru judecat ridicată de instanţă din oficiu. Respinge cererea administratorului judiciar „RTZ & Partners” SPRL de închidere a procedurii de reorganizare a debitorului F.C. CFR 1907 CLUJ SA, pentru autoritate de lucru judecat. Executorie. Cu drept de apel în termen de 7 zile de la comunicare, apel care va fi depus la Tribunalul Specializat Cluj. Stabileşte termen în vederea verificării stadiului procedurii pentru data de 27 iunie 2017, ora 11, sala 102. Pronunţată în şedinţă publică din 23.05.2017”, este decizia Tribunalului Specializat Cluj, astfel că o hotărâre favorabilă este aşteptată peste o lună.

CFR-ul nu va putea juca în competițiile europene intercluburi nici peste un an pentru că era obligată să iasă din insolvență până la finalul acestei luni.  Recent, Vasile Maftei, unul dintre fotbaliștii care au contestat ieșirea clubului din reorganizare, a declarat pentru actualdecluj.ro că „nici acum când au probleme cu ieșirea din insolvență nu m-a sunat nimeni să vorbească cu mine. Ei sunt cei mai tari, cei mai șmecheri, cei mai cei. Merg înainte cu contestația, nici vorbă să o retrag. N-au fost oameni cu mine, n-au fost oameni nici cu ceilalți. Noi suntem ca niște sclavi pe la unele cluburi, ăsta e statutul fotbalistului în ziua de azi. Oricum, cred că au pile pe la tribunal, eu cred că vor ieși că dacă erau cu probleme de genul ăsta, poate ne suna pe careva dintre noi, dar n-au sunat pe nimeni.”

Atac furibund la adresa CFR-ului: “Se cred mari șmecheri. Am contestat ieșirea din insolvență, nu renunț!”

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Catalin Suciu

Este reporter pentru site-ul actualdecluj.ro, din aprilie 2014. Anterior a lucrat la cotidianul Ziua de Cluj din august 2011. A mai lucrat la cotidianul Monitorul de Cluj între octombrie 2006 și mai 2010, şi la agenţia de presă NewsIn în perioada martie 2007 – februarie 2009. Este absolvent al Facultății de Jurnalism din cadrul Universităţii „Babeș- Bolyai”.
  • Articole similare