Închide

Adio, Clujana! Ultimul cui în coșciugul ultimei fabrici deținute de Stat în Cluj, acționarii au votat intrarea în faliment

EconomieTop News by Actual de Cluj - dec. 09, 2022 0 381

Fabrica de încălțăminte Clujana intră în faliment, decizia au luat-o acționarii în urmă cu două zile.
Acționarii Clujana au decis aprobarea deschiderii procedurii falimentului pentru fabrica de încălțăminte, în adunarea generală extraordinară din urmă cu două zile. E aproape o formalitate, căci decizia a luat-o Consiliul Județean în plen, care e și acționar majoritar, cu 93% din participații.
La AGEA a fost prezent un singur acționar, reprezentantul CJ Cluj, Angela Marchiș.

Amintim, ultima fabrică încă deținută de Stat din Cluj, fabrica de pantofi Clujana, a rămas fără activele din piața 1 Mai în care funcționa de la înființarea sa, în urmă cu mai bine de un secol, după ce acționarul principal, Consiliul Județean, i le-a cumpărat în contul datoriilor de milioane de lei acumulate în ultimii ani în special ca taxe la stat. În aceste condiții după contractul semnat în 18 decembrie 2018 fabrica avea trei luni să se mute din spațiu.

”Falimentul îl cerem”, a spus în urmă cu câteva zile directorul Călin Oancea pentru actualdecluj.ro. ”Fără spații ce reorganizare să mai faci. Suntem în mijlocul evacuării. De facto din 2018 suntem fără spații, deocamdată nu s-a găsit o soluție unde să le ducem și le-am mutat două etaje mai jos”. Cererea va fi făcută, după aprobarea de către Consiliul de Administrație, către Tribunalul Specializat. Care sunt argumentele pentru care se cere falimentul? ”A fost inclusiv o comisie, toate partidele au avut câte un membru, care a analizat situația economico-faptică și patrimonială și a ajuns la 3 variante: finanțare, dar de doi ani și jumătate nu s-a găsit o formă legală, vânzarea sau privatizarea, sau falimentul. Dacă nu avem spații și știm că nici perspective rapide, doar să creștem datoriile, eu aș fi făcut-o (ar fi cerut falimentul-n.red.) când a început evacuarea, pentru că nu aveam ieșire. Nici la ora asta nu știm unde ne mutăm. De la parter nu știm unde să le ducem”.

Sunt patru ani de când au fost vândute activele Clujana către acționarul majoritari, dată de la care fabrica avea câteva luni să se mute, dar a fost nevoie de executor judecătoresc ca spațiile să fie eliberate, și aceasta doar parțial.

Citește și:

Ultima fabrică deținută de Stat din Cluj suspendă activitatea, i se cere falimentul, evacuează spațiile cu executor judecătoresc după o sută de ani

Nici un comentariu

Scrie un comentariu