Închide

Adeverința electronică de vaccinare. De unde se descarcă și la ce vă ajută. Dacă reveniți în România dintr-o zonă galbenă, nu mai trebuie să stați în carantină

ActualitateSinteză știri naționale by Actual de Cluj - apr. 28, 2021 0 735

Aproape 180.000 de români și-au descărcat online până acum adeverința electronică de vaccinare, document oficial care atestă vaccinarea anti SARS-CoV-2 și care poate fi obținut de pe site-ul https://adulti.renv.ro de către cei care și-au făcut ambele doze de vaccin, a precizat pentru HotNews.ro Institutul Național de Sănătate Publică (INSP). La ce folosește? În primul rând la întoarcerea în România dintr-o țară aflată pe lista galbenă stabilită de autoritățile române, persoana vaccinată nemaifiind supusă carantinei. În plus, ar putea fi folosit și la intrarea pe teritoriul Greciei, spre exemplu, conform informațiilor de pe site-ul MAE.

3.092.378 de români s-au vaccinat de la debutul campaniei, dintre care 1.820.634 de persoane cu ambele doze, iar restul cu o singură doză, a anunțat marți, Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare din România.

  • Câți din cei peste 1,8 milioane de români și-au descărcat online adeverința electronică de vaccinare și la ce le folosește?

Pentru țara noastră, documentul oficial prin care se atestă vaccinarea anti SARS-CoV-2 este adeverința de vaccinare, document care se eliberează pentru fiecare persoană vaccinată, în scris, de fiecare centru de vaccinare și care poate fi descărcat și electronic după terminarea vaccinării de pe site-ul: https://adulti.renv.ro

Autoritățile au anunțat în data de 9 martie 2021 că persoanele care s-au vaccinat anti-COVID cu două doze pot descărca adeverinţa de vaccinare în format electronic din Registrul Electronic Naţional al Vaccinărilor.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu