Închide

Adepții teoriei Pământului Plat, adunați la Cluj: „Pământul, o câmpie infinită, întinsă, cu un Soare local”

ActualitateSocial by Actual de Cluj - oct. 05, 2019 1 569

Prima conferință „internațională” a adepților teoriei Pământului Plat a fost organizată la Cluj, de un anume Adi Rus. Evenimentul a fost programat pentru astăzi și mâine, prezenți fiind peste 30 de invitațu, din țară și din străinătate. La sesiunea de astăzi, Adi Rus a lansat acuazații la adresa NASA, susținând că imaginile pe care le prezintă din spațiu sunt ori trucate, ori generate pe calculator. Rus a mai spus – citat de Mediafax – că nu știe care este scopul pentru care NASA prezintă Pământul ca fiind rotund și nici motivele pentru care lumea este indusă în eroare:

„Scopul primei Conferințe internaționale a Pământului Plat din România, organizată la Cluj-Napoca, este de a aduce în atenția opiniei publice acest subiect care a luat amploare începând cu 2015. Ne-am trezit la realitatea că tot ceea ce ni se spune nu este chiar așa dacă verificăm, dacă nu mai acceptăm ce ni se oferă. Dacă cercetăm puțin, observăm că imaginile cu Pământul din spațiu pe care ni le oferă NASA sunt ori trucate, ori generate pe calculator. Nu știu care este scopul pentru care NASA ne prezintă Pământul Rotund și nici care sunt motivele pentru care cei care susțin că Pământul este rotund vor să ne inducă în eroare, dar pentru mine este important să descoper și să îmi demonstrez mie care este forma adevărată a Pământului”.

Rus a mai spus că nu știe dacă Pământul are formă de farfurie, câtă vreme nu a fost până la marginea „farfuriei”, dar are certitudinea că este plat și staționa: „S-ar putea să fie o câmpie infinită, întinsă, cu un Soare local care se învârte deasupra și încălzește și avem un loc locuibil. Mai încolo nu știu ce este, ori continuă câmpia, ori mai sunt alte locuri locuibile, nu avem cum să știm dacă nu mergem să cercetăm. Noi am vrea să cercetăm, dar în limita posibilităților. Dacă găsim un milionar care ar finanța o expediție în Antartica, ar fi în regulă, deoarece punctul cheie este Antarctica. În opinia noastră, Antartica nu este un continent, ci este, de fapt, marginea zonei locuibile unde stăm noi, o barieră de gheață”.

Adi Rus și-a întrerupt studiile de la Facultatea de Construcții din Cluj-Napoca în mai 1989 și a fugit în SUA, unde a studiat psihologie juridică la John Jay College of Criminal Justice din New York și a deținut o diplomă de Masters în Educație. În 2017 a participat la prima conferință internațională a Pământului Plat care a avut în SUA.

 

 • Un comentariu

  1. Prostie in esenta pura! Daca tu nu stii ceva, nu inseamna ca opusul este obligatoriu valabil. Cat de prost trebuie sa fii daca nu ai macar curiozitatea sa verifici un lucru pe care nu il cunosti, dar pe care il contesti!
   Este, oare, intoxicare informatia ca un candidat la presedentie e adeptul acestei „teorii”?
   Adi Rus, chiar nu te simti deloc ridicol cand ii vezi pe cei din jurul tau cum fac semnul cu fluturarea palmei cu degetele rasfirate si degetul mare lipit de tampla? Chiar nu ai nici un simt al ridicolului? Dac vrei sa te indoiesti de ceva, atunci indoiestete de teorii care au putine sanse sa fie demonstrate, cum ar fi migratia continentelor, extinctia dinozaurilor, viata de dupa moarte si altele, dar sa te indoiesti de forma pamantului in era zborurilor spatiale…
   De fapt asta e ca homosexualitatea. Pana nu te corupe unul, nu stii ca esti homosexual… Dupa aia, asta e…

  Scrie un comentariu