Închide

Adăpost gratuit pentru părinții copiilor bolnavi de cancer care vin la tratament în Cluj

ActualitateTop News by Catalin Suciu - dec. 16, 2019 0 4727

O casă cu 10 camere pentru cazarea părinților copiilor bolnavi de cancer care urmează tratament la Institutul Oncologic din Cluj, se va construi în apropierea spitalului și va fi pusă la dispoziție gratuit. Inițiativa îi aparține unui părinte care a fost în Franța mai multe luni la tratament cu copilul său bolnav de cancer.

„Căsuța Părinților” se va construi pe o suprafață de 1000 de metri pătrați,  va avea 10 camere cu băi proprii, un spațiu pentru gătit și luat masa cu toate dotările necesare, un loc de joacă pentru copii, o bibliotecă, un spațiu comun de socializare și o terasă generoasă. Terenul este pus la dispoziție de primărie, iar investiția ajunge la peste 1, 2 milioane de euro și va fi asigurată din fonduri private și din sponsorizări.  Claudiu Brisc, președintele asociației Umanitare Alexandru Damian, este cel care a pornit acest proiect, după ce în urmă cu 10 ani,  a fost nevoit să-și ducă băiatul în Franța la tratament. Acolo, spune el, au locuit într-un adăpost destinat exclusiv familiilor cu copii bolnavi, o casă care le-a fost cămin pentru mai multe luni.

Potrivit lui Claudiu Brisc, lucrările ar putea începe chiar de anul viitor, de îndată ce se obțin toate autorizațiilor necesare.

În Cluj există o mare problemă în privința spațiilor de cazare din apropierea Institutului Oncologic. Bolnavii care vin la tratament se lovesc mereu de prețurile foarte mari la cazare. În jurul spitalului o cameră costă peste 120 de lei/noapte, în condițiile în care unele tratamente durează mai multe luni.

Lumea paralelă. Un reportaj din cea mai prosperă zonă turistică din Cluj, spitalul de Oncologie Ion Chiricuță

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Catalin Suciu

Este reporter pentru site-ul actualdecluj.ro, din aprilie 2014. Anterior a lucrat la cotidianul Ziua de Cluj din august 2011. A mai lucrat la cotidianul Monitorul de Cluj între octombrie 2006 și mai 2010, şi la agenţia de presă NewsIn în perioada martie 2007 – februarie 2009. Este absolvent al Facultății de Jurnalism din cadrul Universităţii „Babeș- Bolyai”.