Închide

Acuzați că fac blat cu liberalii lui Boc, sub girul „gulerelor albe” de la Cluj

ActualitatePoliticaTop News by Cosmina Fernoaga - aug. 19, 2019 1 1015

Președintele PSD Cluj, Horia Nasra, iese în spațiul public cu o afirmație care în mod cert va stârni controverse. În opinia liderului social-democart, lipsa de opoziție politico-administrativă de la Cluj nu reprezintă decât o stare de fapt întreținută de „gulerele albe” care controlează organizațiile județene ale PNL și USR-PLUS.  Când a fost întrebat „cine sunt aceste gulere albe?”,  Nasra s-a ferit să dea nume, limitându-se să spună că ar fi vorba despre niște puternici oameni de afaceri, influenți în mediul politic și guvernamental, persoane care au interese financiare/imobiliare foarte mari la Cluj și care sunt cât se poate de interesate să-și păstreze un mediu prietenos pe plan local, astfel încât planurile lor de business să nu întâmpine dificultăți.

„Știu în mod sigur că aceste persoane influente, cu mulți bani, dețin un anumit control atât în PNL cât și în USR-PLUS, și veți vedea că cei din USR-PLUS care vor fi aruncați în lupta alegerilor de anul viitor nu vor fi nici pe departe niște candidați redutabili, care să fie în măsură să le făcă o opoziție reală lui Emil Boc și lui Alin Tișe. Pentru că gulerele albe n-au niciun interes ca Emil Boc sau Alin Tișe să plece din fruntea Primăriei și Consiliului Județean”, a spus Nasra.

Liderul PSD Cluj mai crede că puținii USR-iști care s-au mai mișcat în spațiul public n-au făcut decât să mimeze opoziția, și că în realitate aceștia sunt într-o mare prietenie cu Boc, întreținând un blat pe care au de gând să-l continue și după alegerile locale din 2020.

„Timp de trei ani, vocea liderilor USR a lipsit cu desăvârşire, abandonând problemele locale în faţa discursului radical la nivel naţional, iar astăzi încearcă o cosmetizare politică, având în vedere apropierea alegerilor locale. Oare conducerea USR-PLUS şi parlamentarii acestei alianţe nu au observat haosul imobiliar din municipiul Cluj Napoca? Oare conducerea USR-PLUS şi parlamentarii acestei alianţe, în virtutea campaniilor susţinute cu tentă morală, au analizat situaţia celor doi lideri ai PNL crescuţi de Boc şi care peste noapte s-au îmbogăţit din salariul de bugetar? Oare parlamentarii USR PLUS, senatorul Mihai Goţiu şi deputatul Emanuel Ungureanu chiar nu au curajul să-i contracandideze, într-o competiţie politică directă, pe Emil Boc şi Alin Tişe? Oare acest blat la nivel judeţean dintre USR și PNL are aprobarea de la centru, din Bucureşti sau este girat doar de caracatiţa gulerelor albe din Cluj-Napoca?”, a mai comentat Horia Nasra.

Un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Cosmina Fernoaga

Este redactorul-șef al site-ului actualdecluj.ro, din aprilie 2014. A fost reporter pentru cotidianul Ziua de Cluj din martie 2005 până în aprilie 2014 şi redactor la Realitatea FM Cluj din martie 2012, timp de un an. Lucrează în presă din iulie 2003, când a debutat la cotidianul "Bună ziua, Ardeal". A absolvit Facultatea de Teatru şi Televiziune a UBB Cluj în 2004 şi Facultatea de Drept a Universităţii „Dimitrie Cantemir” în 2012.

Articole similare