Închide

Actorii teatrului de păpuși ”Puck” revin pe scenă în weekend după luni în care teatrul a fost închis, ce pregătesc

Cultură by Actual de Cluj - feb. 10, 2021 0 45

Actorii teatrului de păpuși ”Puck” revin pe scenă în weekend după ce în județ au fost ridicate restricțiile care închideau sălile de spectacole și după ce rata de infectare cu coronavirus a scăzut în Cluj-Napoca sub pragul critic de trei cazuri la mia de locuitori.

Primul spectacol live al acestui an – și primul în multe luni – este ”Turnuleţul”/”Tornyocska”, după Sz. J. Marsak, în regia lui Jakab Ildikó, programat sâmbătă la sediul teatrului, la ora 11. Este un spectacol de marcă al teatrului clujean, a cărui premieră a avut loc în 9 februarie 1998, fiind reluat în urmă cu an, cu echipa tinerilor actori ai secției maghiare. Spectacolul are loc în limba maghiară și durează aproximativ 40 de minute.

Duminică, tot la ora 11, cei mici sunt așteptați să se bucure de reprezentația ”Croitorașul cel isteț”, după Frații Grimm, în scenariul și regia Emiliei Nechita. Spectacolul este prezentat în limba română, durează 50 de minute, iar vârsta minimă recomandată este de trei ani. Biletele costă 10 lei pentru elevi și studenți, 20 de lei pentru pensionari și 40 de lei pentru adulți.  Spectatorii se obligă să poarte mască de protecție și au acces în sală doar după triajul epidemiologic, pe baza verificării temperaturii, și după ce își dezinfectează mâinile la intrare. Numărul maxim de persoane admise la un spectacol este de 24.

Teatrul de Păpuşi „Puck” a fost înfiinţat în 1950 și se află în subordinea Consiliului Județean Cluj. Palmaresul instituției cuprinde peste 300 de premiere, atât la secţia română, cât şi la cea maghiară, precum și importante premii şi nominalizări. Repertoriul actual al Teatrului de Păpuşi „Puck” este alcătuit din aproximativ 25 de titluri de spectacole pentru copii.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu