Închide

Actor clujean despre importanța de a învăța limbi străine: dacă nu le înveți în preajma celor care le vorbesc e ca și cum te împuști singur în picior

Cultură by Actual de Cluj - oct. 24, 2015 0 771

Un actor clujean i-a învățat ieri pe doritori de ce e important să înveți limba naționalităților conlocuitoare, dar și invers.

Actorul clujean Levente Molnar a ținut ieri un atelier, al treilea în cadrul ediției din acest an a Comedy Cluj, pe tema multilingvismului din film și teatru. Pornind de la interculturalitatea lumii artistice, Levente le-a vorbit celor prezenți despre situaţiile care intervin între comunitatea maghiară și cea romȃnă și despre cum curiozitatea și deschiderea pot duce la posibile colaborări în lumea teatrului și a filmului. Un pas firesc pentru a reuși acest lucru ar fi învăţarea limbii celuilalt, spune el. „Cȃt timp o persoană își păstrează curiozitatea, diferenţele sunt bune”, a spus actorul. A învăța limbi străine e benefică, deschide posibilități, dar a învăța limba țării în care trăiești e și mai importantă: Molnar spune că dacă un actor maghiar nu știe limba română are șanse mici de a putea performa. „Cred că unui actor maghiar care nu învaţă limba romȃnă i-au scăzut în proporţie de 50% șansele în ţară”, a spus el – dar și invers, dacă cineva vrea să lucreze de exemplu în industria cinematografică maghiară. Pentru Levente, refuzul de a învăţa o limbă atunci cȃnd ai în preajmă oameni care o vorbesc e similar gestului „de a te împușca singur în picior”, după cum se arată pe site-ul festivalului.

Levente Molnar e cunoscut recent prin rolul său din „Fiul lui Saul”, propunerea Ungariei la Oscarul din acest an pentru cel mai bun film străin.

Citește și:

VIDEO Film cu actor de la Teatrul Maghiar din Cluj primește premiul FIPRESCI la Cannes UPDATE Ia și Marele Premiu al Juriului

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

  • Articole similare