Închide

Accident mortal pe centura Clujului; 2 şoferi au ars de vii. Traficul e blocat VIDEO

Actualitate by Actual de Cluj - apr. 23, 2014 1 417

Accident mortal pe centura Vâlcele-Apahida, în urmă cu puţine momente. Doi şoferi au ars de vii după ce o maşină şi două TIR-uri s-au ciocnit. Traficul e blocat.

La faţa locului au intervenit de urgenţă echipaje de prim-ajutor, poliţişti şi pompieri de la serviciul de descarcerare. Traficul a fost blocat de la ora 14.40 pe ambele sensuri de deplasare, la kilometrul 13 + 250 metri al centurii de ocolire, în apropierea localității Dezmir.

pompieri

Din primele informații reiese că în urma producerii accidentului autoturismul și cele două TIR-uri au luat foc şi au ars în totalitate. Din nefericire toți cei trei şoferi auto au rămas încarcerați în maşinile pe care le conduceau. Unul dintre TIR-uri transporta rulouri mari de hârtie, în vreme ce celălalt avea ca încărcătură un excavator. Accidentul a fost provocat de şoferul unuia dintre TIR-uri, care a intrat pe contrasens. Autoutilitara implicată în accident l-a lovit pe cel de-al doilea TIR din cauză că nu a păstrat o distanţă suficientă faţă de acesta, spun poliţiştii.

„Tuturor conducătorilor auto care tranzitează zona accidentului le recomandăm să aștepte în coloană, iar când traficul se va relua, să circule cu atenție sporită și să respecte semnalele și indicațiile polițiștilor”, precizează poliţiştii.

UPDATE 16.15 Reprezentanţii Poliţiei spun că şoferii celor două TIR-uri au decedat şi că şoferul autoutilitarei care a fost implicată în accident e nevătămat. Traficul e în continuare blocat pe ambele sensuri şi a fost deviat de poliţişti prin municipiul Cluj-Napoca.

Imagini de la faţa locului, via dejeanul.ro:

UPDATE 24 APR

Poliţiştii spun că accidentul a fost provocat de un bărbat de 64 de ani din Gherla, care în timp ce conducea un ansamblu de vehicule, format din autotractor şi semiremorcă pe Varianta Ocolitoare Cluj Est, pe raza comunei Apahida, în afara localităţii, din direcţia Vâlcele spre Apahida, a pătruns pe sensul opus de circulaţie, întrând în coliziune frontală cu un alt ansamblu de vehicule.
Cel de al doilea ansamblu de vehicule, format la rândul său din autotractor şi semiremorcă, era condus regulamentar din direcţia Apahida spre Vâlcele, de un bărbat de 32 de ani din  Maramureş.

În urma impactului, cabinele autotractoarelor s-au desprins şi au fost proiectate în afara părţii carosabile, în şanţul de colectare a apelor pluviale. În spatele ansamblului de vehicule care se deplasa spre Vâlcele, circula o autoutilitară care nu ar fi păstrat distanţa de siguranţă faţă de vehiculele din faţa sa, intrând în coliziune cu acestea. Autoutilitara era condusă de un bărbat de 49 de ani, din Dej.
Accidentul s-a soldat cu decesul conducătorilor celor două autotrenuri şi avarierea a cinci vehicule, care au fost cuprinse de flăcări, arzând în totalitate. Valoarea pagubelor materiale depăşeşte 200.000 lei.

Un comentariu

  1. de unde stiti ca de vii? s-a dat deja raportul autopsiei? daca au murit striviti intre fiarele contorsionate? daca au murit intoxicati de gazele incendiului si apoi au ars? credeam ca tinde mai spre normalitate ziarul acesta, dar cam tine sirul tabloidelor celorlalte, unul din care zice ca v-ati desprins… normal ca sexul vinde, senzationalul la fel

Scrie un comentariu