Închide

Accident grav în care a fost implicat un autocar românesc. Patru morţi şi nouă răniţi, în apropiere de Veliko Tarnovo, Bulgaria

Actualitate by Actual de Cluj - aug. 06, 2022 0 108

Un accident grav a avut loc între un autocar înmatriculat în România şi o maşină din Olanda, în jurul orei 2.00, pe drumul către Veliko Tarnovo – Ruse, pe tronsonul dintre satele Kutsina şi Polikraishte, potrivit nova.bg, transmite news.ro.

De asemenea, şeful DSU Raed Arafat a anunţat că cinci români răniţi în accidentul din Bulgaria vor fi transportaţi, sâmbătă, cu elicoptere, la Spitalul Floreasca din Bucureşti.

Potrivit primelor informaţiilor, autocarul condus de un cetăţean turc, a lovit maşina cu pasageri care oprise pe banda de urgenţă şi apoi s-a lovit de un copac.

Sunt patru morţi şi nouă răniţi, unul dintre ei cu răni grave la cap. Niciun pasager din autocar nu a fost rănit.  Secţiunea de drum a fost temporar închisă, până după-amiază. Poliţia, pompierii şi echipele de intervenţie se află la faţa locului.

În total, 25 de persoane călătoreau cu autocarul românesc. Cei doi şoferi au fost reţinuţi.

Ancheta va fi preluată de Serviciul Naţional de Investigaţii din Bulgaria.

„Am trimis o echipă de evaluare care a ajuns la 10.50 pentru cei 5 pacienţi. Am trimis un elicopter a prelua un pacient şi se va întoarce pentru a transporta un al doilea rănit. Au fost pregătite şi urmează să decoleze alte trei elicoptere din Craiova, Galaţi şi Constanţa. Vor prelua câte un rănit român, pentru a-l aduce pentru tratament sau continuarea evaluării medicale. Toţi vor veni la Spitalul Floreasca, care a fost înştiinţat şi este pregătit să îi primească”, a precizat şeful DSU, Raed Arafat, într-o intervenţie telefonică, sâmbătă la Digi 24.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu