Închide

Acasă, în Liga 1, după 7 ani: „Îs ungur și-am țipat afară cu ungurii din țară”

SportTop News by Catalin Suciu - aug. 22, 2022 4 35247

Universitatea Cluj rămâne cu 2 puncte după 6 etape, după 0-1 cu Sepsi, iar antrenorul Erik Lincar va fi schimbat, cel mai probabil. Mai mult, Universitatea riscă suspendarea terenului din cauza scandărilor galeriei.

Când nu am simțit că toată lumea e cu mine, că nu mă susține, am plecat singur„, spunea antrenorul Erik Lincar înaintea partidei cu Sepsi. Iar conducerea l-a susținut public, anunțând că nu s-a pus problema schimbării. U Cluj începe din nou curajos meciul, urcă în jumătatea adversă cu toată echipa și încearcă să-și domine adversarul, însă îi lipsește din nou precizia la execuția lui Bălan (20).

E primul meci în Liga 1 pe Cluj Arena, după mai bine de șapte ani, dar în tribune sunt doar 7000 de spectatori. Galeria lui U Cluj domină fondul sonor, dar o face împotriva propriei echipe, cu scandări xenofobe repetate. Minute bune peluza uită de ce a venit la meci. Ungurii sunt trimiși în altă țară, deși cel mai iubit fotbalist din istoria modernă a Universității se numește Szilagyi Zsolt, cunsocut de toți drept Sisi, unicul căpitan. Apar și câteva bannere cu mesaje din același registru jenant.

Levente are 52 de ani și ține cu U Cluj din anii 80. A fost membru în Vecchia Guardia și-a umblat prin toată țara pentru Universitatea. Cei mai buni prieteni ai lui sunt români, fani ai Universității Cluj.

„-Asta cu ungurii….Bine, ei zic că scandează împotriva conducerii, da’ lumea ce vine la stadion de unde să știe? Îs tineri, de-asta, dar numai de pierdut avem așa. Păi io, după meci, mă duc la masă cu prietenii mei, care-s români și unguri. Ăstea-s tâmpenii, nu are nimeni nimic cu ungurii. Astea-s dinamovisme, vă spun eu. Astea-s nu-s de Cluj, îs de la Dinamo, îs plictisiți băieții de-acolo, vin și bagă din astea la ăștia ai noștri și iese ce iese”, spune el.

Attila e unul dintre suporterii lui U Cluj. E ungur și ultras din galeria Șepcilor Roșii. Când se scandează „afară cu ungurii din țară”, e printre cei mai vocali. El spune că asta nu are nici o legătură cu ungurii.

-Cum așa?, îl întreb.

– Îi vorba numa despre ce s-o făcut la Sepsi, că o venit guvernu’ din Ungaria și-o băgat bani acolo. Ce treabă să avem cu ungurii? N-are nimeni nicio treabă la Cluj cu ungurii. Păi io nu-s ungur? Și io am țipat afară cu ungurii din țară.

– De ce?

-De-aia, tu nu înțelegi nimic, habar nu aveți. Voi, presa, nu știți nimic.

Așa o fi. Între timp echipele ies din nou pe teren.  Se aplaudă. Universitatea respiră, dar trăiește periculos. Riscă mult, de parcă ar fi un meci decisiv. Bălan e din nou periculos în careul advers, dar oaspeții rezistă. E pauză, iar crainicul face un nou apel către peluză. Oricum U va fi amendată și pe lângă asta ar putea avea terenul suspendat.

Până atunci o taxează Sepsi, care, până acum, nu a avut nici o ocazie de gol. O ajută Pârvulescu, cu o pasă cu capul trimisă spre Ispas, prins în visare și trezit târziu de Aganovici, care îl driblează simplu, îi pune mingea perfect lui Rondon, în dreapta,  iar vârful lui Sepsi nu ratează (52).

Stupoare pe margine și în tribune, dar U Cluj nu renunță. Atacă din nou, așa cum a făcut-o în fiecare meci, însă Boiciuc e blocat excelent de Niczuly (75). Sepsi contraatacă, dar bara îl salvează pe Gorcea. Finalul stă în gheata lui Bălan, dar atacantul adus de la Rapid pune capăt lamentabil meciului care l-ar fi salvat pe Erik Lincar.

E final, iar U Cluj rămâne cu 2 puncte în șase partide.

-Nu-i nimic, batem la Rapid!, spune un suporter în timp ce părăsește stadionul. Doar că pănă la meciul cu Rapid, Universitatea va juca la Voluntari. Abia apoi Rapidul. Iar după Rapid, potopul!

Echipele de start:

U Cluj: Gorcea – Romeo, Ilie, Ispas, Pârvulescu – Bic, Romario, I. Filip – Chipciu, Bălan, Ely Fernandes
Rezerve: A. Păun, Baravykas, Briceag, Haită, Hlistei, Pițian, Purece, Remacle
Antrenor: Erik Lincar

Sepsi: Niczuly – Dimitrov, Ninaj, Mitrea, Ispas – Rodriguez, Păun, Aganovic – Bărbuț, Rondon, Gheorghe
Rezerve: Began, Achahbar, Ashkovski, Ciobotariu, Damașcan, Dumitrescu, Golofca, F. Junior, Tudorie
Antrenor: Cristiano Bergodi

Stadion: Cluj Arena
Arbitru: Sebastian Colțescu // Asistenți: Sebastian Gheorghe, Mircea Orbuleț / Arbitru VAR: Dumitrache Bogdan (Bucureşti) / Arbitru AVAR: Dumitru Ionel Valentin (Gherghiţa)

 

4 comentarii

Scrie un comentariu

author photo two

Catalin Suciu

Este reporter pentru site-ul actualdecluj.ro, din aprilie 2014. Anterior a lucrat la cotidianul Ziua de Cluj din august 2011. A mai lucrat la cotidianul Monitorul de Cluj între octombrie 2006 și mai 2010, şi la agenţia de presă NewsIn în perioada martie 2007 – februarie 2009. Este absolvent al Facultății de Jurnalism din cadrul Universităţii „Babeș- Bolyai”.

Articole similare