Închide

Absențe pe capete la examenul de titularizare azi în Cluj, sute de candidați nu s-au prezentat

Educaţie by Actual de Cluj - iul. 12, 2023 0 245

Absențe pe capete la examenul de titularizare azi în Cluj, în condițiile în care foarte puține dintre posturile scoase la concurs sunt pe perioadă nedeterminată 15% dintre candidații înscriși nu s-au prezentat.

Astfel, la proba scrisă din cadrul concursului național de ocupare a posturilor didactice sau catedrelor vacante ori rezervate din învăţământul preuniversitar, desfăşurată azi în șase centre de concurs organizate la nivelul județului Cluj, s-au prezentat un număr de 1.311 candidaţi, adică 83,13% din totalul de 1.577 candidaţi înscriși și cu drept de participare la această probă scrisă. În total, 266 de absențe, dintre care 61 au fost motivate de probleme personale ori medicale. Alți doi candidați au fost eliminaţi din examen pentru fraudă sau tentativă de fraudă.
Primele rezultate la proba scrisă vor fi afișate în 18 iulie, la sediul Inspectoratului Școlar Județean Cluj, și pe Internet. Pentru angajarea pe durată nedeterminată, adică titularizare, candidații trebuie să obțină la proba scrisă minimum nota 7, iar pentru angajarea pe durată determinată, suplinire – cel puțin nota 5.

Amintim, în Cluj, proba scrisă se organizează pentru 63 de discipline, în șase centre de concurs – la școala gimnazială ”Octavian Goga” din Cluj-Napoca pentru învățători, la Colegiul Național Pedagogic ”Gheorghe Lazăr” din Cluj-Napoca pentru educatoare, la Liceul Teoretic ”Mihai Eminescu” din Cluj-Napoca pentru învățământul special, Colegiul Tehnic de Transporturi Transilvania din Cluj-Napoca pentru fizică, chimie, biologie și disciplinele tehnologice, Colegiul Național ”Gheorghe Șincai” din Cluj-Napoca pentru geografie, istorie, filosofie, logică, argumentare și comunicare, gândire critică și drepturile copilului, educație muzicală, arta actorului și religii, și respectiv Școala Gimnazială ”Ion Agârbiceanu” din Cluj-Napoca pentru limba română și alte limbi, matematică, informatică șitehnologia informaţiei şi a comunicaţiilor, educaţie fizică şi spor, pregătire sportivă de specialitate și kinetoterapie.

În Cluj, numărul posturilor scoase la concursul național de ocupare a posturilor sau catedrelor didactice vacante ori rezervate din unităţile de învăţământ preuniversitar, în sesiunea 2023, este de 2.112, dintre care doar 139 de posturi sunt pentru angajare în învățământ pe durată nederminată.

Pentru susținerea probei scrise, în județul Cluj, s-au înscris 1.577 de candidați, dintre care 334 candidați sunt din promoția curentă.
Disciplinele de concurs cu cel mai mare număr de candidați înscriși sunt cele de educatoare – 318 candidați, învățători – 236 candidați, psihopedagogie – 151 candidați și educație fizică – 134 candidați.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare