Închide

Abia a început școala, și zeci de elevi din Cluj au fost depistați deja cu infecție cu coronavirus

Educaţie by Actual de Cluj - sept. 21, 2021 0 339

Abia a început școala, și zeci de elevi din Cluj au fost depistați deja cu infecție cu coronavirus.

Prefectul Tasnadi Szilard spune că e vorba în total de 56 de elevi, plus un cadru didactic, șapte copii preșcolari și două educatoare, dar și un angajat de îngrijire dintr-o grădiniță. Ca urmare, patru grupe de grădiniță s-au mutat online și la fel nu mai puțin de 48 de clase din școli.

În Cluj sunt școlarizați în acest an peste 107.000 de elevi, dintre care peste 61.700 sunt în Cluj-Napoca, și toți au început luni 13 septembrie școala cu prezență fizică în clase.

În Cluj funcționează peste patru sute de unități de învățământ preuniversitar, mai exact 443, toate au început cursurile în scenariul I, față în față, în urmă cu câteva zile. Scenariul 1 de organizare și funcționare a cursurilor unității presupune participarea zilnică a tuturor antepreșcolarilor, preşcolarilor şi elevilor în unităţile de învăţământ, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie, dacă incidenţa cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din localitate mai mică sau egală cu 6/1.000 de locuitori.

Scenariul 2 de organizare și funcționare a cursurilor unității presupune participarea zilnică, cu prezenţă fizică în unităţile de învăţământ, a tuturor antepreșcolarilor, preşcolarilor şi elevilor din învăţământul special, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor protecţie; participarea zilnică, în sistem online a tuturor elevilor, cu excepția elevilor din învăţământul special, dacă incidenţa cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din localitate este mai mare de 6/1.000 de locuitori, până la instituirea stării de carantină la nivelul localității.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

  • Articole similare