Închide

A început proiectarea parcului de-a lungul pârâului Becaș, din cel mai haotic cartier al Clujului, „născut” în urmă cu mai bine de 20 de ani

ActualitateAdministrațieTop News by Actual de Cluj - nov. 01, 2022 0 652

Primăria Cluj a semnat, în 1 noiembrie, contractul de proiectare pentru amenajarea parcului Bună Ziua, o zonă de 10,7 hectare de-a lungul pârâului Becaș care urmează să se transforme într-o zonă verde publică care să deservească cartierul cu același nume din Cluj-Napoca, cartier dezvoltat haotic după anii 2000 în oraș. Contractul a fost semnat cu Punct Birou de Arhitectură, câștigătorul celui de al zecelea concurs de soluții oraganizat de Primărie în parteneriat cu Ordinul Arhitecților pentru transformarea unor zone publice din Cluj. După ce proiectanții vor livra studiul de fezabilitate, documentația de urbansim și proiectul tehnic, municipalitatea urmează să lanseze licitația de execuție a noului parc.
„Valoarea contractului este de 2.794.120 lei, TVA inclus. Documentațiile tehnice care fac obiectul contractului sunt următoarele: documentația tehnică în vederea obținerii autorizației de construcție, proiectul tehnic, documentația de urbanism, documentația tehnico-economică și devizul general.
La data de 1 septembrie, în cadrul unei conferințe de presă desfășurată la CIIC – Centrul de Inovare și Imaginație Civică, a fost anunțată soluția câștigătoare pentru realizarea viitorului parc „Bună Ziua”, care va completa rețeaua verde a orașului. Proiectul câștigător, al SC Punct Birou de Arhitectură SRL, a fost depus în contextul celui de-al 10-lea concurs de soluții organizat de Primărie și OAR – Ordinul Arhitecților din România cu sprijinul Filialei Teritoriale Transilvania.
Soluția câștigătoare a concursului pentru Parcul Bună Ziua prevede amenajarea a 10,7 hectare de-a lungul pârâului Becaș. Noul parc din cartierul clujean cu același nume va include locuri de relaxare pentru clujenii de toate vârstele, terenuri de joacă pentru copii, alei velo-pietonale, spațiu polivalent pentru manifestări și activități culturale și civice”, a sintetizat primarul Emil Boc pe pagina sa oficială de Facebook.
Potrivit primarului, obiectivul municipalității este ca până în 2030 să planteze peste 100.000 de arbori și să creeze și extindă peste 190 hectare de spații verzi.
vezi și: Parcul nou din Bună Ziua intră în faza concursului de soluții
Imagini simulate cu viitorul parc din Bună Ziua de Punct Birou Arhitectură în cadrul concursului de soluții:

Nici un comentariu

Scrie un comentariu