Închide

A început procesul tânărului care și-a omorât fosta prietenă în Gheorgheni, procurorii cer închisoare pe viață

Actualitate by Actual de Cluj - nov. 19, 2020 0 135

A început procesul în cazul tânărului care și-a omorât fosta prietenă pe o alee în Cluj-Napoca.

Un tânăr din Suceava și-a omorât fosta prietenă, în luna august în cartierul Gheorgheni. Procesul acestuia a început în urmă cu două zile.

Faptele s-au petrecut în 24 august, dimineața la ora 3 pe aleea Detunata din Gheorgheni, unde inculpatul, un tânăr de 23 de ani, pe fondul unui episod de gelozie, i-a aplicat lovituri repetate cu cuţitul fostei sale prietene, aceasta suferind leziuni traumatice care i-au produs decesul la locul comiterii faptei, după cum arată procurorii.

Autorul a fost prins în aceeași zi în Suceava și a fost cercetat, până acum, în stare de arest preventiv pentru infracțiunile de omor calificat, violare de domiciliu în formă continuată, furt calificat şi acces ilegal la un sistem informatic. A fost trimis în judecată în 16 noiembrie, în stare de arest preventiv, procurorul propunând prin rechizitoriu aplicarea pedepsei detenţiunii pe viaţă, date fiind împrejurările săvârşirii faptelor, după cum arată Parchetul.

Tribunalul Cluj a reținut în motivarea deciziei arestării preventive, obținută de actualdecluj.ro, că în 24 august, în jurul orei 3, pe strada Detunata 9 inculpatul a înjunghiat-o în mod repetat pe victimă, aceasta suferind leziuni traumatice care i-au produs decesul. Ulterior inculpatul a părăsit imediat orașul, la volanul mașinii proprii, întorcându-se acasă în Suceva.  Când poliţiştii au ajuns la locuinţa inculpatului şi au scotocit imobilul acesta a rămas ascuns într-o magazie, cooperând doar în momentul în care a fost găsit şi încătuşat.

Potrivit concluziilor preliminare formulate de către medicul legist moartea victimei a fost violentă. ”Ea s-a datorat hemoragiei externe şi interne, consecutive multiplelor plăgi înţepate-tăiate, unele penetrante toraco – abdominal, cu interesare pluriorganică. La examenul necroptic s-au constatat multiple leziuni traumatice, care s-au putut produce prin lovire repetată, cu un instrument înţepător-tăietor, în cadrul unui politraumatism prin hetero-agresiune”, arată motivarea.

Anchetatorii au concluzionat că autorul are un ”comportament extrem de violent şi imprevizibil” pe fondul geloziei, că a reacționat în condiţii de premeditare, plănuind minuţios fapta prin deplasarea cu autoturismul personal din județul Suceava în Cluj-Napoca în scopul suprimării vieţii victimei sale, ”sfidând astfel orice regulă de conduită socială, manifestând o gravă lipsă de respect faţă de viaţa omului, evidenţiind, pe cale de consecinţă, un mare potenţial criminogen”.

Citește și:

Curtea de Apel respinge contestația împotriva arestării preventive a bărbatului care și-a omorât fosta prietenă cu lovituri de cuțit în Gheorgheni

Nici un comentariu

Scrie un comentariu