Închide

A început pressingul. Pensionarii din Cluj cer mărirea pensiilor, așa cum s-a promis de către Guvern

ActualitateAdministrație by Actual de Cluj - iun. 17, 2020 8 1456

Cea mai veche asociație a pensionarilor din Cluj, înființată în 1990, afiliată la Uniunea Națională a Pensionarilor, cere public Guvernului să nu mai deplângă povara pe bugetul național cu plata pensiilor și să se achite de promisiunile din lege: să mărească punctul de pensie și să îl indexeze cu rata inflației.

Președintele Asociației Județene a Pensionarilor și Persoanelor Vârstnice din Cluj, Stanca M. Constantinescu a anunțat printr-o scrisoare deschisă că s-au început demersurile pentru obligarea Guvernului de a mări pensiile, așa cum s-a angajat prin noua lege. Asociația, afiliată la Uniunea Națională a Pensionarilor, cheamă alături populația pentru a formula demersuri similare și a cere, pe liste de semnături sau prin alte modalități, ca cei din Guvern să pună în aplicare legea și să mărească pensiile.

Legea pensiilor lăsată cadou de PSD, care a intrat în vigoare parțial în toamna lui 2019,  prevede creșteri de 40% a punctului de pensie doar în 2020 și cu încă 5,6% în 2021. Acest lucru ar duce factura pentru pensii de la 9% din produsul intern brut la peste 14%, arată estimările analiștilor, ceea ce ar duce bugetul într-o situație fără ieșire, după cum arată cei de la profit.ro.

sursa foto: Facebook – Soli Ureche

8 comentarii

  1. Sunt un pensionar din Cluj care are un stagiu de cotizare de 52 de ani la Fondul de pensii, nu am fentat legea , cum se procedeaza azi la privat, ( am exempe cate vreti, la stat achita pentru salariat salarul minim pe economie si restul , in mana , pe sest , cum se face azi), altii care lucreaza la stat: Mineri Tg jiu , CFR, Metrou etc etc nu platesc nimic la fondul de pensii desii sunt companii de stat , si nimeni nu le face nimic. Acestea sunt numai unele din cauzele lipsei banilor la fondul de Pensii. O alta cauza este ca La pilonul 2 Statul cand da banii de la buget pentru Pilonul 2 da toti banii si pentru cei care nu-si platesc contributiile la stat. Explicati dragi pensionari cum este posibil ca pensiile SPECIALE SAU INDEXAT IN ACEST AN ,2020 ,la-ti auzit cumva pe Orban si Catu sa spuna ceva in acest sens? deci pentru cei cu pensii speciale au fost bani la buget.

  2. LEGEA TREBUIE SA FIE LEGE PENTRU TOATA LUMEA ! Trebuie respectata de toti ! Si banii sa “vina” de pe pensiile nesimtite , ca asa au promis , ca se taie ! Daca NU,,, acasa !:))) Legea nu a fost intoarsa in parlament , nu a fost contestata la CCR, din contra , a fost PROMULGATA de indata !🤪asa ca-s BUNI de PLATA !

  3. Asa si trebuie sa se respecte contributivitatea si sa se taie pensiile speciale,iar de acolo sa se mareasca pensiile la cei ce au contribuit si lucrat pina la virsta de pensionare.Tinerii vor afla la rindul lor ce inseamna acest lucru acum nu inteleg desi multi traiesc pe spinarea unui bunic pensionar.

  4. Sa impoziteze toate dar toate pensiile din romania cele peste cinc.

    i mii lei cu impozit in functie de pensiileit la. La. Plata anilor. Munciti. Mari. Si. Foarte. Mari. Si sa calculeze. Bine. La. Cei. Care. Au. Contribu

  5. Sa respecte legea, să impziteze pensiile speciale,atunci ar fi bani pentru celelalte pensii, s-au scumpit toate și nu-ți ajung banii sa trăiesti.

  6. Sunt și eu pensionară de cîțiva ani buni și nu înțeleg de ce primesc uni pensi speciale după mine nu sunt bani cinstit și munciți de persoanele respective iar sensiile noastre sunt înghețate și sunt cele mai mizerabile de ce nu se respectă legea și pentru noi

Scrie un comentariu