Închide

A găsit cărți de identitate uitate într-o cameră de hotel din Cluj, le-a folosit să cumpere un telefon de o mie de euro

Actualitate by Actual de Cluj - nov. 20, 2019 0 130

O tânără care a găsit mai multe cărți de identitate uitate într-o cameră de hotel din Cluj și le-a folosit ca să cumpere un telefon ce costă o mie de euro a fost prinsă de polițiști în București.

Femeia, o tânără de 28 de ani, a fost prinsă după ce în urmă cu o săptămână o femeie i-a sesizat pe polițiști și le-a spus că  o persoană necunoscută, folosindu-se de copia cărţii sale de identitate, a comandat un telefon mobil precum și un abonament de pe site-ul unei companii de telefonie mobilă, prejudiciul fiind estimat la 4.500 de lei. Ieri polițiștii au descins în două lucuri, în București și Cluj, după ce au deschis dosar pentru fals informatic şi tentativă la fraudă informatică.

Autoarea a fost prinsă în urmă cu două zile în flagrant în timp ce primea telefonul comandat. ”În urma investigaţiilor efectuate a rezultat că tânăra, prin falsificarea unor copii ale unor cărţi de identitate, pe care le-a găsit într-o cameră de hotel din municipiul Cluj Napoca în vara anului 2019, cu ocazia participării la un festival de muzică, ar fi plasat comenzi online după care se prezenta şi ridica telefonul mobil, atribuindu-şi o identitate falsă”, au explicat polițiștii.

  • Nici un comentariu

    Scrie un comentariu