Închide

A furat un laptop din cușeta trenului spre București, cât trenul era oprit la Cluj

Actualitate by Actual de Cluj - mai 04, 2015 0 437

Un bărbat care ar fi furat un laptop dintr-o cușetă a trenului Satu Mare – București, în Cluj, a fost prins de polițiști.

E vorba de un bărbat de 51 de ani, din comuna Vad, bănuit de furt calificat, iar polițiștii spun că acesta ar fi furat un laptop din vagonul cuşetă al trenului care circula pe ruta Satu Mare – Bucureşti, cât timp trenul era oprit în Cluj-Napoca. Proprietarul, un bărbat de 50 de ani din Dâmbovița, a alertat Poliția în 1 mai, seara la ora 22.10, iar hoțul a fost prins în ziua următoare. Paguba a fost calculată la 2.000 de lei.  „Pentru a nu fi victima acestui gen de fapte, poliţiştii vă recomandă să nu lăsaţi bunuri de valoare nesupravegheate, chiar dacă este vorba de un interval scurt de timp”, transmit polițiștii.

De altfel Poliția Română a demarat chiar azi o campanie în care îi conștientizează pe călători să fie atenți la bagajele lor. Iată ce sfaturi vă dau:

 • Atenţie când urcaţi  pe scara vagonului! Puteţi deveni o victimă a celor care fură din buzunare.

  Supravegheaţi-vă bunurile şi valorile pe care le aveţi la dvs. atunci când vă aflaţi la ghişeele caselor de bilete şi în locuri aglomerate! Nu încredinţaţi bunurile personale şi bagajele unor persoane necunoscute!

  Dormind în tren sau în sălile de aşteptare, puteţi rămâne fără portofele, genţi sau bagaje.

  Nu vă faceţi „prieteni” de ocazie dintre persoanele din compartiment şi nu consumaţi băuturi sau alimente de la necunoscuţi. Acestea pot conţine somnifere şi vă „treziţi” fără bagaje.

  Portmoneul nu se aşează niciodată la vedere sau în bagaje, deasupra cumpărăturilor! Locul cel mai sigur pentru păstrarea portmoneului este buzunarul de la piept, din interiorul vestimentaţiei!

  Dacă vi se pare că o persoană care merge în apropierea dumneavoastră arată sau se comportă suspect, opriţi-vă şi lăsaţi – o să se distanţeze. Astfel, va înţelege că acordaţi atenţie siguranţei dumneavoastră.

  Dacă pe timpul călătoriei luaţi cunoştinţă despre săvârşirea vreunei infracţiuni, sesizaţi de îndată poliţia transporturi din staţiile de cale ferată şi trenurile de călători sau din aeroporturi.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare