Închide

A fost semnat contractul pentru electrificarea și modernizarea căii ferate dintre Cluj-Napoca și Oradea, azi, pentru secțiunea dintre orașul Aleșd și frontiera cu Ungaria, pentru o jumătate de miliard de euro

EconomieTop News by Actual de Cluj - dec. 07, 2022 0 258

A fost semnat contractul pentru electrificarea și modernizarea căii ferate dintre Cluj-Napoca și Oradea, azi, pentru secțiunea dintre orașul Aleșd și frontiera cu Ungaria.

CFR SA a semnat azi contractul de 2,41 miliarde de lei, adică aproape o jumătate de miliard de euro, pentru elaborarea proiectului tehnic și execuția lucrărilor de electrificare și modernizare a infrastructurii și suprastructurii feroviare pentru lotul 4 de lucrări dintre Cluj-Napoca și Oradea, între Aleșd și frontiera cu Ungaria. În total cele patru loturi ale lucrării însumează 166 kilometri. Acest al patrulea tronson are o lungime de aproximativ 47 de km, care va fi dublată cu linie nouă pe 18 km, un avantaj din punct de vedere al creșterii eficienței activității de operare a traficului feroviar la frontiera nord-vestică a țării, o zonă de importanță economică, întrucât va deveni a doua poartă feroviară pentru traficul de marfă la frontiera ungară.

Constructor este asocierea Webuild SPA – Impresa Pizzarotti & C SPA – Salcef SPA Cluj Napoca-Episcopia Bihor. Contractul are o durată de implementare de 42 de luni, dintre care primele șase luni sunt alocate proiectării. Unul dintre obiective este electrificarea și modernizarea infrastructurii şi suprastructurii feroviare pentru viteza maximă de 160 km/h și modernizarea a patru stații – Tileagd, Oradea Est, Oradea, Episcopia Bihor – și halta de mișcare Oșorhei.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu