Închide

A fost lansată licitația pentru finalizarea lucrărilor pe problematicul lot din Autostrada Transilvania dintre Chețani și Câmpia Turzii.

Economie by Mihai Prodan - iul. 20, 2021 0 177

A fost lansată licitația pentru finalizarea lucrărilor pe problematicul lot din Autostrada Transilvania dintre Chețani și Câmpia Turzii.

E lotul 3 din Autostrada Transilvania pentru care, spune ministrul Transporturilor Cătălin Drulă, ”este crucial să nu mai existe alte întârzieri peste cei cinci ani în care românii ar fi trebuit să poată deja circula pe această autostradă”.

Lotul din autostradă e unul pentru care contractul a fost licitat și atribuit încă din 2015. Lucrările au început în 2016 și ar fi trebuit să se încheie într-un an. În acest an, 2021, ajunseseră la doar 40%, după ce constructorul a intrat în insolvență. ”După un „progres” de numai 1% în 5 luni, Compania de drumuri a ajuns la soluția pe care a încercat să o evite până acum, dar care devenea singura opțiune fezabilă pentru avansarea lucrărilor – a reziliat contractul, cu intenția de a relicita urgent proiectul. În primăvară, instanța a dispus suspendarea rezilierii până la judecarea pe fond. Luna aceasta, situația s-a deblocat, odată cu admiterea cererii creditorilor de declarare a falimentului antreprenorului care și-a pierdut capacitatea de folosință. Astfel, Compania de drumuri a putut să notifice încetarea de drept a contractului și să organizeze cât mai rapid noua licitație”, a explicat Drulă.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Mihai Prodan

Ziarist din 2001. Licențiat în jurnalism din 2004, master în comunicare din 2006. Specializări la Reuters în Londra și Institutul Internațional pentru Jurnalism în Berlin.
  • Articole similare