Închide

A fost avizat studiul de fezabilitate pentru spitalul regional de urgență din Cluj: costurile ajung la o jumătate de miliard de euro

SănătateTop News by Actual de Cluj - aug. 09, 2019 0 134

Studiul de fezabilitate pentru viitorul spital regional de urgență din Cluj a fost avizat astăzi de Consiliul Interministerial de Avizare Lucrări Publice de Interes Naţional şi Locuinţe, anunță Ministerul Sănătății.

Spitalul Regional de Urgenţă din Cluj va avea 849 de paturi şi va deveni un pol de nivel terţiar pentru reţeaua de spitale din regiunea Nord-Vest, destinat pacienţilor critici şi cazurilor complexe care necesită tehnologii şi expertiză de nivel înalt. Spitalul va fi construit în Floreşti, pe un teren intravilan aflat în administrarea Ministerului Sănătăţii și ar urma să coste o jumătate de miliard de euro.

Banii, arată MS, ar urma să vină din fonduri externe nerambursabile de la bugetul de stat prin bugetul Ministerului Sănătăţii, dar şi din alte surse ce nu au fost nominalizate. ”Este un pas important pentru construirea Spitalului Regional de Urgenţă Cluj. Următorul pas în realizarea acestui proiect este iniţierea, de către Ministerul Sănătăţii, a unei Hotărâri de Guvern privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici a obiectivului de investiţii. După aprobarea acestui act normativ, Ministerul Sănătăţii poate lansa procedura de achiziţie de servicii de proiectare şi constructie a SRU Cluj”, arată Sorina Pintea, ministrul Sănătăţii.

Pentru proiectarea, supravegherea şi construcţia spitalelor regionale din Iaşi, Cluj si Craiova, România va beneficia de sfaturile experţilor BEI, în urma unui acord semnat cu reprezentanţii BEI la începutul lunii iulie 2019.

Pentru Spitalul Regional Cluj Napoca a fost realizat studiul de fezabilitate, a fost obţinut Acordul de Mediu şi sunt finalizați indicatorii tehnico-economici care vor fi aprobaşi la sfârșitul lunii august în Guvern, urmând ca în luna octombrie să fie depusă cererea de finanțare şi pentru acest spital la Comisia Europeană, mai arată ministerul de resort.

  • Nici un comentariu

    Scrie un comentariu