Închide

A doua prelevare de organe din acest an la Spitalul Județean de Urgență din Târgu Mureș. Acestea au ajuns la unități medicale din București și Cluj pentru pacienți care au nevoie de transplanturi

ActualitateAdministrațieSănătate by Actual de Cluj - mart. 19, 2022 0 138

Mai multe organe de la un pacient de 66 de ani aflat în moarte cerebrală au fost prelevate în cadrul Spitalului de Urgențe din Târgu Mureș, potrivit unui comunicat al unității medicale, citat de news.ro. Este a doua intervenție de acest gen din 2022. Ficatul prelevat a fost trimis la Bucureşti, la Institutul Clinic Fundeni, rinichii au fost trimişi la Institutul Clinic de Urologie şi Transplant Renal Cluj, corneea a ajuns la Spitalul Clinic de Urgenţe Oftalmologice, pentru a ajuta pacienți care au nevoie de transplanturi. Osul a fost trimis la Banca de ţesut Colentina.

Intervenţiile de prelevare au fost realizate de echipe ale Institutului Clinic Fundeni pentru ficat, coordonată de dr. Guenadiy Vatachki, Institutului Clinic de Urologie şi Transplant Renal Cluj pentru rinichi, coordonată de dr. Pop Dan, Spitalului Clinic de Urgenţe Oftalmologice pentru cornee, coordonată de dr. Cristina Poroşanu, iar echipa medicală de la Banca de ţesut Colentina, pentru os, a fost coordonată de dr. Ionuţ Teodoriu.

„Echipa Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş – dr. Bianca Grigorescu – kdp, as. Andrei Burghelea, as. Dorin Boca şi coordonatorul regional dr. Oana Pitea – a făcut tot posibilul, prin profesionalism şi munca depusă, ca gestul familiei să nu fie în zadar şi alţi pacienţi să primească şansa la o viaţă mai bună. Mobilizarea tuturor echipelor medicale a fost maximă în aceste momente dificile, făcând posibilă salvarea celor pentru care transplantul reprezintă unica şansă la viaţă, continuând lupta pentru viaţă şi pentru a reda speranţa acolo unde s-a instalat disperarea”, se arată în comunicat.

sursă foto: Spitalul de Urgență Târgu Mureș Facebook

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare