Închide

A doua ediție a proiectului ”Scriu și Dăruiesc” de la Cluj, organizat de Festivalul Internațional de Carte Transilvania, începe în 15 mai

Cultură by Actual de Cluj - mai 10, 2022 0 90

A doua ediție a proiectului ”Scriu și Dăruiesc” de la Cluj, organizat de Festivalul Internațional de Carte Transilvania, începe în 15 mai.

Proiectul urmărește crearea unei legături între scriitori, artiști plastici și clujeni, dar are și o componentă umanitară, precizează organizatorii. Proiectul a demarat anul trecut, la inițiativa scriitorului clujean Gabriel Bota, care e și directorul festivalului. ”Artiștii plastici înfrumusețează colile de hârtie oferite de Natura Paper, pe care ulterior scriitorii lasă câteva rânduri și le dăruiesc trecătorilor”, arată FICT.

Ideea este de a dărui persoanelor care trec pe pietonala Eroilor din Cluj- Napoca hârtii decorate de artiști plastici, pe care autorii invitați scriu fragmente din textele lor, proză sau poezie. În schimb se acceptă donații în sprijinirea unui proiect social sau cultural.

”Dar nu condiționăm persoanele beneficiare să doneze, scopul nostru fiind interacțiunea scriitor-artist plastic- om care își dorește să ne cunoască”, a transmis Luminița Rusu, organizator FICT, responsabilă de proiect.

În acest an proiectul are loc în fața librăriei Book Corner Librarium. Donațiile strânse vor merge înspre organizarea ediției de anul acesta a FICT. ”Întâlnirile au loc din luna mai până în septembrie sau octombrie, cum permite vremea. Anul acesta debutăm în luna mai cu două ediții în care va fi invitat scriitorul Gabriel Bota, iar colile de hârtie realizate manual, oferite de Natura Paper, vor fi decorate de o tânără artistă plastică, Florina Cușmir. Pentru luna iunie am invitat doi autori de literatură pentru copii, Horia Corcheș și Alex Moldovan, care au confirmat deja participarea la Scriu și Dăruiesc. În cadrul edițiilor din 19 și 26 iunie vom oferi copiilor posibilitatea de a-și decora singuri foile, ne vor ajuta câțiva voluntari, iar cu spijinul unor sponsori dorim să le oferim și un mic cadou dulce”, a adăugat Luminița Rusu.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare