Închide

Studenţii clujeni, în echipa României pentru un concurs de „case ale viitorului” în Maroc

EconomieEducaţie by Kristina Reştea - ian. 22, 2019 0 537

 

Studenţi clujeni de la UBB lucrează în aceste luni cu echipa Modularity, cea care pregăteşte proiectul cu care românii merg în 2019 la un concurs de case ale viitorului în Africa: Solar Decathlon. Echipa de la Cluj e responsabilă de partea de comunicare.

Casa Modularity la care lucrează o echipă româno-marocană e descrisă ca fiind o „casă a viitorului”, care mizează pe flexibilitate, părți înlocuibile și soluţii ecologice. Această casă este gândită în aşa fel încât să producă energie (şi bani), nu să consume, cu panouri fotovoltaice. Proiectul se înscrie într-un concurs în care proiectele sunt notate pe o serie de criterii, printre care: arhitectură, inovaţie şi viabilitate economică.

Studenți ai Facultății de Științe Politice, Administrative și ale Cominicării din Cluj, din anul II de la specializarea Publicitate,  vor participa şi ei la concursul „Solar Decathlon Africa – 2019”, un concurs în care au fost acceptate 20 de echipe internaţionale cu idei originale despre cum vor arăta casele viitorului. Potrivit reprezentanţilor UBB, Digitality este o echipă structurată sub forma unei agenții de publicitate, având 19 membri care lucrează în departamente de Client Service, Strategie, Creație, Digital și Media și va gestiona comunicarea echipei româno-marocane, Modularity, înscrise în acest proiect.

 

Foto: UBB

 

Modularity este o echipă formată din tineri inovatori care activează în diverse domenii precum: arhitectură, inginerie, construcții, IT și comunicare, scopul fiind acela de a găsi soluții de smart living, integrate într-o casă inteligentă. Echipa e formată din reprezentanţi de la Universitatea Politehnică din Bucureşti, Universitatea Tehnică de Inginerie Civilă din Bucureşti, Universitatea Ecologică din Bucureşti şi Sidi Mohamed Ben Abdellah University, din Fez, Maroc.

Momentan, prioritatea echipei formată din studenţi de la Cluj este reprezentată de promovarea proiectului Modularity, însă, după terminarea concursului, studenții doresc să se extindă pe piață sub forma unei agenții veritabile, spun reprezentanţii UBB. Studenții din echipa Digitality au reușit să atragă parteneri la nivel național, inclusiv în Cluj Napoca, cum ar fi Humanitas și ClujHub. Cel mai recent eveniment organizat de aceștia este Science Summit, eveniment satelit al TechFest. În cadrul acestuia au avut loc conferițe pe subiecte precum inteligență artificială, realitate virtuală și case inteligente.

 

Anul trecut, echipa EFdeN, care a reprezentat România în competiţia Solar Decathlon din Dubai, a obţinut locul 4 mondial și 4 premii: Premiul 1 la Comunicare, Premiul 2 la Inginerie și Construcție, Premiul 2 la Condiții de Confort şi Premiul 3 la Sustenabilitate, dar şi locurile 4 la Funcționalitatea Casei, Eficientă Energetică, Transport Electric.

 

Sursa foto: EFdeN, Facebook

 

Sursa foto sus: Modularity, Facebook

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Kristina Reştea

Kristina Restea este reporter in echipa publicației online Actualdecluj.ro și are o experiență de 12 ani în presă. E absolventă a Facultății de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării, din cadrul Universității „Babeș-Bolyai”, secția Jurnalism. Anterior lansării proiectului actualdecluj.ro a scris pentru cotidianul local Ziua de Cluj, ca reporter în departamentul Economic.