Închide

„România să nu se abată de la drumul european”. Cine au fost oaspeții de la recepția de 1 Decembrie, organizată la Cluj

ActualitatePoliticaTop News by Cosmina Fernoaga - dec. 02, 2018 0 485

Fundația Transilvania Leaders în parteneriat cu autoritățile locale și cu Uniunea Universităților Clujene au organizat o recepție fastuoasă cu ocazia zilei naționale a României, la eveniment fiind prezente peste 500 de persoane. Printre oaspeții de seamă s-au regăsit și comisarul european pentru politică regională, Corina Crețu, precum și președintele Pro România, Victor Ponta și fostul ministru Sorin Câmpeanu. N-au lipsit Mitropolitul Andreicuț și președintele Academiei Române, Ioan Aurel Pop. Au fost prezenți, de asemenea, omul de afaceri Ioan Rus – membru Pro România și promotor în cadrul Transilvania Leaders, primarul Clujului, Emil Boc, precum și viceprimarul Dan Tarcea, președintele Consiliului Județean, Alin Tișe, prefectul Aurel Cherecheș, deputații Horia Nasra (PSD), Vasile Ilea (PSD) și Adrian Oros (PNL). Reprezentanți din lumea medicală, oameni de afaceri, primari din județul Cluj – indiferent de culoarea lor politică – dar și șefi de instituții, cu toții au umplut aseară sala de la Grand Hotel Italia.

Fiind cu un picior în Pro România, comisarul european Corina Crețu a ținut să spună câteva cuvinte în cadrul recepției de aseară:  „România împlineşte 100 de ani de la Marea Unire, este un moment poate mai important decât oricare. Este vorba de 100 de ani încărcaţi de istorie, de suferinţe, dar în care am avut, ca popor, speranţe pentru o viaţă mai bună. România se află pe drumul cel mai bun pe care l-ar fi putut alege în această lungă călătorie. Mesajul meu este acela că nu avem voie să ieşim de pe acest drum european, indiferent de greutăţile pe care le întâmpinăm. Apartenenţa noastră la familia europeană nu are doar o încărcătură simbolică privind identitatea noastră europeană, ci este şi o garanţie a progresului nostru economic, social şi politic”. Corina Crețu a mai adăugat că până în prezent (în anii de apartenenţă la UE şi în perioada de pre-aderare), România a beneficiat din partea Uniunii Europene de 45 de miliarde de euro, ca sprijin în dezvoltarea economiei naţionale, contribuţia țării noastre fiind mai mică de 15 miliarde de euro. Ea a precizat că șansa noastră de dezvoltare este să continuăm să implementăm proiecte finanțate din fonduri europene.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Cosmina Fernoaga

Este redactorul-șef al site-ului actualdecluj.ro, din aprilie 2014. A fost reporter pentru cotidianul Ziua de Cluj din martie 2005 până în aprilie 2014 şi redactor la Realitatea FM Cluj din martie 2012, timp de un an. Lucrează în presă din iulie 2003, când a debutat la cotidianul "Bună ziua, Ardeal". A absolvit Facultatea de Teatru şi Televiziune a UBB Cluj în 2004 şi Facultatea de Drept a Universităţii „Dimitrie Cantemir” în 2012.