Închide

Filarmonica din Cluj deschide stagiunea cu concert pe care-l duce și la festivalul Enescu din București

Cultură by Actual de Cluj - sept. 11, 2017 0 315

Primul concert din următoarea stagiune a Filarmonicii Transilvania va fi orchestrat în aceeași formulă și la festivalul „George Enescu”, în Capitală.

Primul concert din stagiune al filarmonicii din Cluj e programat peste trei zile, în 14 septembrie și e organizat în parteneriat cu festivalul internaţional „George Enescu”, prilej cu care vin la Cluj dirijorul Dennis Russell Davies şi pe tânărul pianist austriac Aaron Pilsan, plus baritonul clujean Cristian Hordea ca bariton în cadrul lucrării „Cantus Gemellus”, de Cornel Țăranu. Programul include lucrări de Cornel Ţăranu, Thomas Larcher şi Elliot Goldenthal. În aceeaşi formulă, orchestra clujeană va concerta în 16 septembrie la Bucureşti, în cadrul festivalului George Enescu.

Dennis Russell Davies este dirijorul principal al Orchestrei „Bruckner” şi al Operei din Linz, precum şi a Orchestrei Simfonice din Basel. Are o carieră în domeniu de 45 de ani, timp în care a fost dirijor principal la orchestre, opere şi festivaluri ca Orchestra Simfonică Radio din Viena, Opera din Bonn, Orchestra Beethovenhalle, Opera de Stat din Stuttgart, Orchestra Compozitorilor Americani, Orchestra de Cameră St. Paul, Orchestra Simfonică din Norwalk, Cabrillo Music Festival şi Orchestra de Cameră din Stuttgart.

Filarmonica din Cluj ține să precizeze că prețul biletelor rămâne același și în următoarea stagiune: 25 de lei pentru concertele incluse în abonament, 40 de lei pentru concertele extraordinare, iar abonamentele costă 400 de lei.

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu