Închide

Consulul Franței la Cluj, declarație dură: „Suntem în plin război!”

Actualitate by Actual de Cluj - nov. 15, 2015 0 344

Declarație dură astăzi a consulului onorific al Franței la Cluj, Pascal Fesneau, în contextul atacurilor teroriste de vineri din Paris: „suntem în plin război”, a spus el.

Fesneau a ținut un moment de reculegere în curtea Institutului Cultural Francez, alături de sute de tineri și nu numai, la sfârșitul căruia s-a adresat presei și a spus că țara sa se află „în plin război” cu Statul Islamic. „Suntem în timp de război, este absolut clar. Este un stat islamic ilegal constituit care ne atacă pe noi și la care trebuie să răspundem”, a spus el.

„Este un moment foarte dramatic pentru noi, francezii, dar și pentru valorile pe care le reprezentăm. De fapt, este un atac asupra tuturor, asupra francezilor, asupra românilor (…) Vom organiza și niște dezbateri publice, civice la Cluj, împreună cu studenții, pentru că ei doresc să înțelegem și să analizăm această situație, să vedem ce acțiuni și ce putem să facem noi, ca cetățeni, pentru a preveni aceste fenomene. Sunt atacuri teroriste, suntem în timp de război, este absolut clar. Este un stat islamic ilegal constituit care ne atacă pe noi și la care trebuie să răspundem. Poporul francez întotdeauna a fost foarte unit în momentele istorice în care trebuia să ne luptăm pentru valorile universale, valorile de libertate, de egalitate și de fraternitate”, a spus el.

Citește și:

Sute de tineri, moment de reculegere la Cluj în memoria victimelor din Paris

Nici un comentariu

Scrie un comentariu