Închide

Fabrică de 500 de locuri de muncă în Florești

AdministrațieEconomie by Actual de Cluj - iul. 23, 2015 2 3146

Investiție nouă în cea mai mare comună din țară, Florești, cu 500 de locuri de muncă.

Anunțul a venit de la primarul Horia Șulea, care spune că în Florești vine „cel mai mare producător de scule așchietoare din Europa” și că investiția e una „foarte mare, ce va crea peste 500 de locuri de muncă”.

L-am întrebat cine e această companie, dar Șulea păstrează tăcerea. „Nu pot zice, oamenii au zis că vor discreție până când vor veni și vor lua hotărârea definitivă”, spune el, dar adaugă că, din cunoștințele sale, doar Florești e comuna luată în calcul pentru deschiderea fabricii. „Azi se discută în board-ul companiei, în Germania, locația. Dar din ce știu nu sunt și altele, e doar florești, având în vedere că o bună parte dintre cei specializați în așchiere sunt aici. Cred că i-a atras inclusiv să elimine naveta, majoritatea celor potențial angajați sunt în Florești, absolvenți de facultăți, e vorba de tehnologie avansată și de aproximativ 500 locuri de muncă”.

La cât se ridică investiția, dacă va fi realizată? Șulea nu știe, pentru că nu și-a permis să întrebe. „Nu mi-am putut permite întrebări de genul acesta, că la două zile după discuția cu ei aveau ședința în care stabilesc unde deschid”, spune el.

Primarul adaugă că un element-cheie al faptului că Florești e atractivă pentru investitori e apropierea de nodul de autostradă din Gilău.

2 comentarii

  1. Wow…nu poate sa dea numele, dar deja a zis tot :))))
    „cel mai mare producător de scule așchietoare din Europa” + Germania = Gühring.
    Mister rezolvat.

  2. is convins, nodul de la gilau e decisiv. va dati seama ca aia pot din gilau sa isi duca sculele pe autostrada pana la …..Turda care e un fel de Silicon Valey al sculelor aschietoare

Scrie un comentariu

Tags