Închide

„Optimizările” olandezilor la Napolact: concedieri, modernizări și operațiuni transferate de la Târgu Mureș

Economie by Actual de Cluj - apr. 22, 2015 0 948

 

Începând cu această lună, fabrica din Baciu devine principalul centru de producție a brânzeturilor al FrieslandCampina în România, iar compania încheie un proces de „optimizare” a operațiunilor la nivel național, anunță cei de la Friesland. Grupul, care deține și brandul Napolact pe piața locală, își reduce numărul de depozite și concediază din angajați.

Brânzeturile sunt o categorie pe care FrieslandCampina își bazează creșterea, iar în acest scop, capacitatea de producție a fost crescută semnificativ, susțin reprezentanții companiei într-un comunicat de presă. De asemenea, operațiunile de ambalare a bânzeturilor din Târgu-Mureș vor fi transferate la fabrica din Baciu, iar fabrica de la Târgu-Mureș va produce în continuare iaurturi și lapte.

Ca parte a procesului de centralizare a producției de brânză în fabrica de la Baciu, o serie de investiții au fost făcute pentru modernizarea tehnologică a liniilor de producție a brânzei, în scopul de a susține producția integrată.

Ne aflăm în etapa finală a unui proces amplu de optimizare a operațiunilor noastre la nivel național, menit să sporească productivitatea și competitivitatea FrieslandCampina România pe piața produselor lactate. Consolidarea producției de brânzeturi și operațiunile de optimizare a logisticii sunt o confirmare a angajamentului nostru față de județul Cluj și a prezenței noastre aici. Suntem foarte atașați de Cluj. Fabrica noastră de la Baciu este și va rămâne una dintre principalele noastre unități de producție din România”, a declarat Jan Willem Kivits, Director General al FrieslandCampina România.

„Optimizarea operațiunilor” despre care informează compania înseamnă de fapt inclusiv concedieri la Cluj. Mai precis, potrivit datelor transmise Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă, în mai – iunie, vor fi disponibilizați 41 de angajați de pe platforma din Baciu.

În locația FrieslandCampina de la Baciu lucrează aproximativ 250 de persoane, în fabrica -producție, logistică și funcțiuni suport. „În situația actuală a infrastructurii din România, este necesară optimizarea logistică pentru a ne menține competitivi si pentru a putea asigura o distribuție optimă la nivel național. Astfel, începând cu 16 iunie, depozitul de la Baciu se transformă într-o platformă de tipul cross-dock. În cadrul procesului de optimizare logistică, anumite locuri de muncă vor fi afectate, deoarece suntem nevoiți să adaptăm numărul angajaților din secțiile de depozitare și logistică din Baciu. Vom face tot ce ne stă în putință pentru a minimiza impactul asupra angajaților, bazându-ne pe planul social consistent pe care îl oferim, și pentru a îi ajuta să găsească cele mai bune soluții și alternative pentru fiecare persoană afectată în acest proces. Conform contractului colectiv de muncă, fiecare angajat afectat va beneficia de un pachet compensatoriu important”, au transmis reprezentanții FrieslandCampina.

Despre FrieslandCampina România

FrieslandCampina Romania este parte a companiei olandeze FrieslandCampina. Compania este prezentă pe piața românească cu brandurile Napolact, Milli, Oke, Câmpina și Dots și oferă o gamă variată de produse: lapte, iaurt, brânză, unt și gustări cu lapte.

A revenit brânza de Năsal. Alături de clusterul agricol

Anul trecut, clusterul AgroTransilvania și FrieslandCampina au anunțat încheierea procedurilor de reautorizare a fabricii de la Țaga, după ce aceasta a fost temporar închisă. Producția a fost relansată în urma acordului semnat cu societatea Fabrica de Brânzeturi Transilvania (FBT), născută din asocierea dintre cluster și Cooperativa Agricolă Someș Arieș. Acordul prevede producția de Năsal sub brandul Napolact și a altor tipuri de brânzeturi sub mărcile proprii ale ATC.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu