Închide

Fost candidat la Primărie în Beliș, actorul Claudiu Bleonț face one-man show la Teatrul Național

Cultură by Actual de Cluj - dec. 07, 2022 0 314

Premieră la Teatrul Național din Cluj, ”Paracliserul” de Marin Sorescu, un one-man show cu Claudiu Bleonț.

Premiera e programată duminică, 11 decembrie, seara la ora 19, în sala mare a instituției de cultură. ”O propunere specială, care vine din dorința îmbogățirii experienței teatrale a ambelor părți, din dorința întâlnirii unei puternice viziuni scenice cu un public sensibil, care reacționează încă la forțele sacre ale artei teatrului”, transmite instituția de cultură.

Parte din trilogia ”Setea muntelui de sare”, în care mai sunt cuprinse piesele ”Iona” și ”Matca”, ”Paracliserul” lui Marin Sorescu intră astfel în repertoriul Naționalului clujean. ”Paracliserul este un personaj cu aura unui discipol întru ale sfințeniei, care alege să ducă la bun sfârșit munca de afumare sisifică a pereților ultimei catedrale zidite, pentru ca la final, prin contrast cu întunecimea spațiului unde și-a petrecut existența, să dea luminii puterea rugului aprins cu prețul sacrificiului suprem”.

Să amintim, Claudiu Bleonț a candidat pentru postul de primar al unei comune din Cluj, Beliș, la alegerile din urmă cu doi ani. Citește și:

Actorul Claudiu Bleonț, eșec la Primăria din Beliș, votat de 154 persoane. Primarul în funcție, condamnat penal, votat pentru încă un mandat

Nici un comentariu

Scrie un comentariu