Închide

Noul președinte al Uniunii Teatrelor din Europa e tot cel vechi, un cunoscut regizor clujean

Cultură by Actual de Cluj - dec. 07, 2022 0 124

Noul președinte al Uniunii Teatrelor din Europa e tot cel vechi, un cunoscut regizor clujean.

În urmă cu trei zile, în 4 decembrie, la Stary Teatr din Cracovia au fost organizate alegerile pentru postul de președinte al Uniunii Teatrelor din Europa și a consiliului director. Reprezentanții teatrelor care fac parte din Uniune l-au reales în unanimitate pe Gábor Tompa, directorul Teatrului Maghiar de Stat Cluj, în funcția de președinte, cu un nou mandat de doi ani. Din noul consiliu director al UTE fac parte Nuno Cardoso de la Teatrul Național São João din Porto, Portugalia, Florian Hirsch de la Teatrul Național din Luxemburg, Tamara Vuckovic Manojlovic de la Teatrul Dramatic Iugoslav din Belgrad, Serbia, Waldemar Raźniak de la Stary Teatr, din Cracovia, Polonia, Francisca Carneiro Fernandes (Porto, Portugalia) și Csaba Antal (Budapesta, Ungaria).

Gábor Tompa spune că intenționează să continue activitatea începută în mandatele sale anterioare: realizarea unor coproducții internaționale, schimburi culturale și ateliere, organizarea în mod regulat festivalul Uniunii, extinderea Uniunii Teatrelor din Europa cu noi teatre de calitate artistică excepțională.

Uniunea Teatrelor din Europa a fost fondată în anul 1990 de către ministrul Culturii din Franța Jack Lang și de cunoscutul regizor Giorgio Strehler, directorul Teatrului Piccolo din Milano, și a devenit de atunci una dintre cele mai importante asociații teatrale din Europa. În prezent UTE are 26 de membri, reunind teatre cu influență națională și internațională din Europa și nu numai.

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare