Închide

Protest la CNMV Turda. Se cere demisia directoarei

Din județ by Actual de Cluj - nov. 28, 2022 0 222

Azi, în pauza mare, la Colegiul Național ”Mihai Viteazul” din Turda s-a organizat un protest, în fața liceului, la care au participat elevii de clasa a XII-a, profesori ai liceului și părinți ai elevilor, toți solicitând la unison să înceteze ”circul” făcut de directoarea Codruța Andreica și demisia de urgență a acesteia.

Directoarei Codruța Andreica i se reproșează faptul că ia decizii haotice, că nu se respectă anumite reguli, că le râde în nas tuturor pentru că are sprijinul politic al Inspectorului General Școlar – Marinela Marc, ambele fiind membre PNL și că totul a culminat cu modul în care un fost interlop a ajuns să predea la clasă, în CNMV, fără ca nimeni să-și asume această decizie, arată turdanews.net.

Și elevii și părinții lor au spus că-i susțin pe profesorii protestatari în demersul lor și că acest circ trebuie să înceteze, în școală fiind nevoie de învățământ, nu de politică. În urma tensiunilor de la CNMV Turda, o parte dintre profesori au părăsit unitatea școlară, iar alții amenință că vor pleca și ei, dacă nu se pune capăt acestei situații tensionate, prin demiterea directoarei Codruța Andreica.

Directoarea Codruța Andreica a refuzat dialogul cu presa, deși jurnaliștii au așteptat mai bine de o oră să obțină și punctul de vedere al directoarei.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu