Închide

Principesa Margareta primește titlu onorific din partea unei universități din Cluj

Actualitate by Actual de Cluj - oct. 10, 2022 0 650

Principesa Margareta primește titlu onorific din partea unei universități din Cluj, peste câteva zile.
Principesa primește titlul de Doctor Honoris Causa la Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară din Cluj-Napoca, într-o ceremonie miercuri la ora 11, în Aula Magna a universității.
Amintim, principesa Margareta urcă în Trenul Regal de la Cluj într-o călătorie simbolică la Alba Iulia, cu ocazia centenarului încoronării, și pornește din gara Cluj-Napoca în 14 octombrie, în ziua ulterioară decernării titlului la USAMV.

Trenul regal face o călătorie simbolică între Cluj-Napoca și Alba Iulia, cu ocazia centenarului încoronării regelui Ferdinand și reginei Maria la Alba Iulia.

Astfel, trenul regal face o călătorie simbolică pe traseul precizat, în 14 și 15 octombrie, adică peste câteva zile. În călătorie se îmbarchează principesele Margareta și Sofia, și principele Radu, ”în onoarea unui moment istoric cu semnificații profunde pentru dezvoltarea statului român modern”, după cum arată biroul de presă al Casei Regale. Trenul Regal va pleca din Cluj-Napoca, în 14 octombrie și va opri la Câmpia Turzii, Aiud și Teiuș. În 15 octombrie, Trenul Regal va intra în Alba Iulia.

”Pe parcursul călătoriei cu Trenul Regal, Familia Regală va fi alături de voluntari ai Crucii Roșii Române, de elevi olimpici și de reprezentanți ai proiectelor aflate sub înalt patronaj regal”, precizează sursa menționată. Trenul Regal va pleca din gara Cluj-Napoca, vineri 14 octombrie la ora 13.05. Cu zece minute înainte, la ora 12.50, va avea loc un ceremonial militar pe peronul gării. Accesul publicului este liber.

Prima oprire a Trenului Regal va avea loc în Gara Câmpia Turzii, la ora 14.08. A doua oprire – în Aiud, la ora 14.55, iar a treia – în Gara Teiuș, la ora 15.20. În toate cazurile, trenul staționează în gară câte zece minute.

Trenul Regal va intra în Gara Alba Iulia, sâmbătă, 15 octombrie 2022, la ora 10.30. După încheierea ceremonialului sosirii la Alba Iulia, Trenul Regal va putea fi vizitat de către public, în acea zi, între orele 11 și 18.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare