Închide

Unul dintre membrii fondatori ai cunoscutei trupe Compact, clujeanul Leluț Vasilescu, a decedat

Actualitate by Actual de Cluj - iun. 24, 2022 0 276

Unul dintre membrii fondatori ai cunoscutei trupe Compact a decedat, azi.

”Colegi de 40 de ani, am locuit 20 de ani în aceeași cameră, am cântat mii de spectacole împreună… acum simt un gol in suflet, dar sunt liniștit că a plecat într-o lume mai bună. Dragul meu prieten Leluț Vasilescu, drum bun”, se arată într-o postare pe rețeaua de socializare Facebook a Compact B.

Totodată primarul din Câmpia Turzii, oraș al cărui cetățean de onoare a fost Vasilescu, a transmis la rândul său un mesaj de condoleanțe în același mediu. ”Am aflat cu profundă tristeţe despre trecerea la cele veşnice a unui om extraordinar şi un muzician desăvârşit, prietenul meu, Leluţ Vasilescu. Membru fondator al trupei Compact, Leluţ Vasilescu a avut o carieră de succes şi o viaţă frumoasă de familie. În urma lui, rămân frumoasele melodii pe care generaţii întregi le-au fredonat şi de care ne vom bucura, cu nostalgie, în continuare! Cetăţean de onoare al Municipiului Câmpia Turzii, Leluţ Vasilescu a promovat, cu drag şi mândrie, oraşul în care s-a născut, iar pentru el, Câmpia Turzii era, mereu, locul unde revenea cu drag de fiecare dată”.

Iată ce se nota într-o istorie a rock-ului clujean:

Dintr-un “joc de puştani”, după cum zicea Teo Peter, s-a născut, tot în 1977, la Cluj, formaţia Compact, undeva în Clubul Universităţii, loc ce avea să devină mitologic pentru rockul autohton mai ales în anii 80. Grup studenţesc la început, condus de Costi Cămărăşan, Compactul se transformă fundamental odată cu venirea în trupă, în ’81, a doi muzicieni din Turda, componenţi ai trupei Telegraf, Leluţ Vasilescu şi Paul Ciuci. Apariţiile incendiare de la Costineşti, piesele rock extrem de cantabile şi charisma grupului au făcut ca, din 1985, de la prima apariţie a discului de debut “Fata din vis”, albumul să fie reeditat de peste zece ori de Electrecord.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu