Închide

Medicul de la Spitalul Judeţean Piatra Neamț care a suferit arsuri grave în incendiul izbucnit sâmbătă a fost transportat la Bruxelles

ActualitateSănătate by Actual de Cluj - nov. 15, 2020 0 322

Medicul Cătălin Denciu era de gardă sâmbătă seara, când a izbucnit incendiul în Secția de Terapie Intensivă a Spitalului Județean Piatra Neamț. Acesta a încercat să-i salvezepe pe cei 16 pacienți intubați în cele două saloane ale secției de terapie intensivă, iar în prezent are arsuri grave pe aproape jumătate din suprafața corpului. Duminică dimineața,  Cătălin Denciu a fost transferat la Spitalul Militar „Regina Astrid” din Bruxelles, pentru tratament de specialitate, a anunţat Ministerul Apărării Naţionale (MApN).

Potrivit unui comunicat de presă al MApN, transferul pacientului s-a realizat cu un avion C-27J Spartan al Forţelor Aeriene Române, în condiţii speciale, cu asistenţă medicală specializată asigurată, pe toată durata transportului, de o echipă din cadrul Ministerului Apărării Naţionale şi SMURD Bucureşti.

Aeronava a decolat din Baza 90 Transport Aerian duminică dimineaţă, la ora 7,30.

Pacientul a fost preluat de medicii militari belgieni, care vor stabili, după finalizarea procedurilor de evaluare medicală, conduita terapeutică şi de suport medical.

Pacienții care se aflau la Terapie Intensivă la Spitalul din Piatra Neamț erau infectați cu coronavirus și erau în stare extrem de gravă. Cei opt care se aflau în salonul unde a izbucnit incendiul au murit pe loc. Alți doi, care se aflau în salonul apropiat, și-au pierdut viața în timp ce erau transferați la Unitatea de Primiri Urgență, de unde urmau să plece la Iași. Aceștia din urmă nu au decedat din cauza incendiului, ci din pricina stării extrem de grave de sănătate în care se aflau, a relatat G4media. Dintre cei zece pacienți decedați, șapte bărbați și trei femei cu vârsta cuprinsă între 67 și 86 de ani.

Sursa Foto: Facebook/Inquamphotos/G4Media

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare