Închide

VIDEO Un profesor din Oradea s-a filmat în sala de clasă cum face propagandă împotriva purtării măștilor de protecție.  Îi numește pe elevi „animăluțe ținute în țarc” și consideră măștile niște „botnițe”

Actualitate by Catalin Suciu - sept. 23, 2020 0 331

Anchetă în Oradea, la Liceul Sportiv, după ce un profesor s-a filmat în sala de clasă cum îi îndeamnă pe elevi să nu poarte măști. Bărbatul s-a filmat în timp ce poartă o mască de carnaval în timpul orei și i-a înregistrat și pe copii cu măști de același fel. Inspectoratul Școlar județean a anunțat că profesorul va fi sancționat.

Un profesor de la liceul cu Program Sportiv din Oradea s-a filmat în sala de clasă în timp ce protestează împotriva măsurilor sanitare care vizează purtarea obligatorie a măștilor de protecție în școli. Profesorul numește „botniță” masca de protecție, iar pe elevi îi numește „animăluțe ținute în țarc”, apoi face un apel ca toți oamenii să protesteze împotriva obligativității purtării măștilor în sala de clasă. Profesorul mai spune că cei din Guvern își doresc ca populația să fie supusă.  În timp ce vorbește, profesorul poartă o mască de carnaval. Elevii din clasa a XI-a, în fața cărora s-a filmat, poartă și ei, la rândul lor, măști similare.

Inspectoratul Școlar Județean Bihor a anunțat că profesorul va fi sancționat.  Potrivit purtătorului de cuvânt Florin Negruțiu, comportamentul cadrului didactic este „inaccetabil, iar conducerea școlii a început o anchetă.” Împotriva sa Inspectoratul va depune o plângere penală. El va fi anchetat pentru zădărnicirea combaterii bolilor.

Publicată de Nelu Sandu Pop pe Marţi, 22 septembrie 2020

 

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Catalin Suciu

Este reporter pentru site-ul actualdecluj.ro, din aprilie 2014. Anterior a lucrat la cotidianul Ziua de Cluj din august 2011. A mai lucrat la cotidianul Monitorul de Cluj între octombrie 2006 și mai 2010, şi la agenţia de presă NewsIn în perioada martie 2007 – februarie 2009. Este absolvent al Facultății de Jurnalism din cadrul Universităţii „Babeș- Bolyai”.