Închide

9500 studenți noi la cea mai mare universitate din țară, jumătate plătesc taxe de milioane de euro

Educaţie by Actual de Cluj - aug. 03, 2015 0 371

Aproape 10.000 de studenți noi la cea mai mare universitate din țară, din această toamnă – cu bani grei, căci jumătate plătesc și taxe de școlarizare.

Peste 9.400 de absolvenţi de liceu vor fi studenţi ai universității „Babeș-Bolyai” în următorul an universitar. Dintre aceștia 4.448 ocupă locuri bugetate, în vreme ce restul de 4.000 plătesc taxe de școlarizare. La nivel de licență taxele de școlarizare costă, în funcție de facultate, între 2.000 și 5.500 de lei – ceea ce înseamnă că universitatea încasează doar de la acești studenți în anul I cel puțin 1,8 milioane de euro pe an, calculați la cea mai mică taxă.

La Facultatea de Educaţie Fizi©că şi Sport, la Drept şi la Business au fost ocupate toate locurile bugetate scoase la concurs. La Facultatea de Matematică şi Informatică mai sunt două locuri bugetate, la Psihologie – 4, la Facultatea de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor şi respectiv la Teatru mai sunt câte 5 locuri bugetate.

Pentru locurile neocupate va fi organizată o sesiune de admitere între 7 și 18 septembrie.

La nivel masterat au confirmat locurile peste 3.500 de candidaţi, care ocupă astfel 85% dintre locurile bugetate la facultăţile care au organizat admitere în această sesiune. Trei dintre facultăţile UBB – Facultatea de Drept, Facultatea de Litere şi parţial Facultatea de Teatru şi Televiziune -vor organiza sesiune de admitere doar în septembrie.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu